01gizem Her ikisinden de korkuyorum normal doğumda sancidan korkuyorum sezeryan da da o kesik ağrısından korkuyorum sizlerin fikri nedir
_ozlmm 01gizem Bende burda bekleyeyim bende normalden çok korkuyorum. Bir hanım sezeryan istiyor uyanıp uyandığım da bitmiş olsun diye ama diğer yanımda bir kere acı çekip ertesi gün bir şey olmamış gibi hayatıma devam edeyim diyor 🤦🏽♀️🤷♀️
Annis54- 01gizem bende çok korkuyorum ama normal doğum istiyorum çünkü doğumdan sonra kimseye muhtaç olmak istemiyorum Allah yardımcımız olsun
[silindi] 01gizem Her ikisinide zorluğu var. Normal yapıp ertesi gün kalkamayanda var bunuda göz önünde bulundur. Sezaryen olup çabuk iyileşende. Genelde normalde daha çabuk toparlıyorsun o ayrı. Senin gönlün ve bebeğin hangisini istiyorsa öyle olacak. Kimseye sorma. Daha çok canın sıkılır
Elifsntrk 01gizem öncelikle bu bizim kararımıza kalan bir durum değil tamamen bebek belirliyor 19 saat sancı çekip sezaryene alınan da var 10 dk normal doğum yapan da 😊 Ama şunu söylemeliyim ki asla normal doğumda ertesi gün kalkılmıyor bu şehir efsanesi 😂 Çok zor çok dikişli bir doğum yaptım ve net 2 hafta oturamadım yürüyemedim toparlanamadım o dikiş karnınıza atılandan çok daha zor hiçbirşeyi basite indirgemeyelim bilhassa yaşamadan ☺️☺️
Mirayinannesii Her ikisinin de zorluğu var. Bunu tamamen bebek belirliyor bence nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. Bebek kanala girmiyor sezeryana alıyorlar mesela. Veya bebek kanalda acılma var normal dogum oluyor.
Bilgeszr _ozlmm normal en saglıklı doğum gercekten.. İki kere normal doğum yaptım korktuğum kadar değilmiş bence anın tadını çıkarmak lazım 🥰
unemere _ozlmm muhalefet olmak için yazmıyorum yanlış anlamayın lütfen. Normal ile başlayıp zorunlu sezaryen oldum ben. Bebek belirliyor bence doğum şeklini öncelikle hakkınız da hayırlısı olsun sağlıklısı olsun 🌸 ertesi gün bir şey olmamış gibi hayatıma devam etmek istiyorum demişsiniz bununla ilgili yazmak istedim. Bence bu dediğiniz kesisiz dikişsiz normal doğum olursa mümkün olur. Normal doğum da kesi dikiş olursa o zamanda zor , sezaryen olursa ağrı sızı var zor ( ben dikiş ağrısı yaşamadım ) ama her ikisi de geçiyor ikiside zor ama zamanla geçiyor.
01gizem Amin aynen bende kimseye muhtaç olmak istemiyorum ama normal de alttan kesiliyormus diye biliyorum o sezaryandan daha kötü diyorlar
Tuba1422 Suan bende bu ıkılemı yasıyorum bır yanım nırmal ıstıyor bır yanım sezeryan gunu al dıyor. Napıcam bılmıyorum
Kahvesever 01gizem Aslında bunun tercihi bize kalmıyor. Fiziksel yapı, kalca yapısı, catın, bebeğin pozisyonu, boyu, kilosu bunlar uygunsa normal olmalı. Normal yapıcam daha sağlıklı diye sezaryenden vazgeçmek doğru olmayabilir
Elifsntrk Benherseydenoncebiranneyim 10 cm açıklıkla girdim ve aşırı kesi ve dikişim var çünkü bebek iriydi yeterli açılma olmasının dikiş olmucağını düşündürmesi yanlış olur
Gny18 01gizem şöyle düşün canım normal doğum sancısı bir gün sezeryan sonrası yara izinde acı ömür boyu. Anne ve bebeği riske atacak bir durum yoksa kesinlikle normal doğum taraftarıyım. Tek yumurta ikizlerine hamileyim sezeryan olmasın diye sürekli dua ediyorum gerekirse günlerce sancı çekeyim ama normal doğum olsun isterim. 🥹🥹
Princessmom Gny18 yok hiçde bile ömür boyu değil 🙄😅 sezeryan sonrası 2 gün içinde herşeym geçti bitti normal doğurup dikişlerinden daha düz oturamayanlar varken çevremde ben geziyordum bile bebegmle. Tamamen bünyeyle alakalı genelleme yapmayn lütfen. Çok rahat sezeryan somrası geçirenler var. Çok zorda normal doğum sonrası yaşayanlar var. Tamamen bünyeyle alakalı yaşamadan kimse bilemez
toffeenut Gny18 ömür boyu mu biraz daha abartın isterseniz😂 kadın zaten korkuyorum demiş doğurmasın da içinde kalsın diye yazıyorsunuz böyle şeyler herhalde😂
Aminenin_annesi Gny18 günlerce o sancıyı çek bakalim canım beni sezaryene alın diye ağlıyor musun görürüz😄
toffeenut Elifsntrk benim de 10 cm açılmam be 3125 g iri olmayan bir bebeğe rağmen makata kadar dikişim vardı. Ama çabuk iyileşti, ben çok şükür sıkıntı yaşamadım bünyeyle alakalı bence.
Princessmom 01gizem valla canım normal yapıp aylarca oturamayanda var sezeryan yapıp 2 günde hiçbse olmams gibi yaşayanda. Bunun tam terside oluyor normalden sonra hiç dikişi olmayıp hiçbse olmams gibi olanda sezeryanla aylarca çekende . Yani bünyenle alakalı. Doğum kişiye özel. Kimsenin şöyle böyle dediğine bakma herkesn ki farklı çünkü. En güzeli bebegne ve vücuduna göre doktorunla karar ver 🥰
Hamaratpanda 01gizem en sağlıklısı tabiki normal doğum. Ama sağlık sebeplerinden ilk doğumum mecburi sezeryandi ve korktuğum kadar olmadı.