Gazeeeee Merhaba arkadaşlar benim 13+8 yani 3 ay ,8 gün oldu ve hala mide bulantısı var 3 tane ilaç değiştirdim faydası olmadı hiçbirinin 4 aya kadar gecermi sizce geneli geçer diyorlar ama benim ağır geçiyor 😔
altnbebek Gazeeeee bende öyleydim son trimester dönemime kadar gece 2 hap içip öyle duruyordum hap içmediğim vakitler çok kötü oluyordum ama son trimesterde hiç mide sıkıntısı çekmedim hamdolsun
Afraaaa Gazeeeee benimde baya ağır geçmişti artık yeter diyodum hatta doğumdan sonra bile geçmez diyodum ama 15. Haftadan sonra çok azaldı 18 de falan da böyle yok denecek kadar azdı. Bu defa da boğazım aciliyo her onune geleni yiyon😂😂 şuan 24. Haftamdaym ayda toplasan en fazla 2 defa oluyo
muallimehanimmom5 Zeynepcelik45 ya Allah askınıza mide bulantısı çeken bu yüzden hamileliği burnundan gelen bir ton insan var ve bulantı olmamasını sorun olarak gören kişiler var canım şükret kendine nazar değdirme 🤗ne güzelsin şanslı olan tarafsınız hamilelik bi hastalık süreci değil ki sadece herkesin vücudu farklı tepki veriyor yükselen hormonlara karşı😄 sizde dillendirmeyin bir kez bile mide bulantısı yaşamayan da cok insna var Ben ilk gebeliğimde 9 ay cektim Şimdi ikinci gebeliğim 12 haftalık olduk prilam ilacı ile yaşıyorum 🙃 keske bende hiç mide bulantısı yaşamayan o şanslılardan olsaydım
Nilayse Haftadan sonra iyice hafifler. Ben 17. Haftaya kadar ondzy 8mg hap kullandım. Bana iyi gelen tek hap o olmuştu. Şuan 17 haftalık birkaç gündür metamid kullanıyorum o da iyi geliyor. Doktor artık daha hafif bir ilaç kullanman lazım dediği için ilaç değiştirdim. Bulantı olmaması için az az sık sık yemek yemelisiniz.
Nilayse Zeynepcelik45 normal tabi ki. Bulantı olsa da olmasa da bu normal. Bebeğin ya da sizin sağlık durumunuzla ilgili olumlu veya olumsuz bir anlamı yok bulantının. Tamamen kişiden kişiye değişen bir durum. Bulantı olmasının sebebi annenin vücudunun bebeği yabancı cisim olarak görüp tepki vermesi. Demek ki sizin adaptasyonunuz daha iyi ki bulantınız olmamış. Ama bundan sonra ki zamanlarda yaşayabilirsiniz bulantı çünkü daha haftanız erken
Nilayse Afraaaa peki tiksindiğiniz şeyleri tekrar ne zaman yiyip içebildiniz. Ben su dan tiksindim. 17. Haftadayım hala içemiyorum su. Ne zaman geçecek çok merak ediyorum. Su yerine ayran süt meyve suyu içiyorum ama suyun yerini hiçbişey tutmuyor
Gazeeeee Afraaaa geçmiş olsun canım inşallah benimde biter mide bulantısı ve kusmalar çok kezde serum yedim
Afraaaa Nilayse valla yiyemedim ne yalan soyluyum. Tiksindigim şeyler kaldı ama öyle temel gıdalardan ihtiyaçlardan tiksinmedim. Suyu fazlaca içiyodum zaten inşallah icebilirsiniz
Gazeeeee Nilayse aynen bende şuan içemiyorum onun yerine corba ayran soda meyve suyu bunu doktorada söyledim olsun şu icemiyorsan enazindan sıvı şeyler tüket yinede..ictigin şeylerde gayet iyi dedi
Gazeeeee Afraaaa inşallah icebiliriz mutagada giremiyorum burnumu ağzımı yazmayla kapatıp girip çıkıyorum hemen ve annemdeyim neredeyse bir aydır
Afraaaa Gazeeeee sabah bulantısı mutlaka olurdu zaten her sabah uyanınca o acı su cikiyodu. Zorla çorba falan içerdim onu da çıkarırdim ayyy gerçekten hatırlamak bile istemiyorum annelik çok zor😐😐
Gazeeeee Afraaaa evet zor yanları var ama güzel yanlarıda var oyuzden iyi düşünelim iyi olsun yapicak bişey yok çünkü 🌸
muallimehanimmom5 Gazeeeee canım bu tamamen kişiye göre değişiyor inşallah 14. Haftanızda azalıp gecer bende su an 12. Hafta içindeyim yatmadan prilam içiyorum onl yaşıyorum 😄 ilk gebeliğim 9 ay sürdü tabi 16 dan sonra hafifledi ama işte bulanrısız günüm olmadı doğum yaptığım an bıçak gibi kesildi😃 sabredin inşallah sizinde çoğunluk gibi 14 den sonra düzelir 🤗
Zeyyyneeep Gazeeeee kişiden kişiye değişiyor sanırım bana hep 15 haftada geçer dediler bekledim geçmedi 19-20 ye kadar prilam kullanarak dayanabildim inşallah en kısa sürede geçer canım 🙏🏻☺️
Gazeeeee Zeyyyneeep seninki gectiyse iyi tabi ama prilam hiç işe yaramadı ve özel hastaneye gidiyorum doktorum üç tane ilaç değiştirdi bana en iyisine bile verdi artık ama o bile işe yaramadı artık kullanmıyorum mide bulantısı için ilaç akşama kadar da ne yiyip içiyorsam geri geliyor banada doktorum bir haftaya kadar geçer dedi inşallah geçer 4 aya kadar surse yine iyi fazla sürse kötü benim için vücut dayanmıyor yanı
Gazeeeee Irem34_52 prilam kullandım zofer kullandım bide bir ilaç daha kullandım zofer olan en iyisi ama bana iyi gelmedi yapicak bişey yok buda hamileliğin ve hormonların verdiği bı etkendir sağ salim kucağımıza alalım inşallah 🌸 gerisi önemli değil