Bir kaç gündür burada karın ağrılarımla ilgili başlık açıyordum zaten..Gaz sancısı gibi geçmeyen tuhaf bir karın ağrım oluyordu, bu sabah yine ağrıyla uyanınca doktoruma gittim, nst çekildi, nst de gerçek doğum sancıları çıkınca doktorum bir vajinal bakalım dedi, iki gün önce baktığında sadece servikste silinme başlamıştı bu sefer 3 cm açıklık olduğunu söyledi..Normal mi denesem o zaman acaba dedim..Madem bebek bir hafta daha beklemeyip kendi kendine daha erken gelmeye karar vermiş, iki günde de 3 cm açılmışım normal deneyelim dedim..Doktorum bebeğin kafasının kanalda çok ilerlediğini, normal denersek ve olmazsa, sezeryana dönerse daha sıkıntılı olacağını söyleyince sezeryanda karar kıldık..Spinal anesteziyle bebekler gibi bir doğum oldu diyebilirim, anestezi yapılır yapılmaz karın ağrım geçti inanılmaz rahatladım ve anestezi boyunca de hiçbir şey hissetmedim çok rahattı, sonra bebeğimin ağlama sesini duydum dünyadaki en güzel ses, sonra gösterdiler yanıma getirdiler benim için dünyadaki en güzel bebek..bebeğimi benden önce aşıları bakımı için götürdüler benim de dikişlerim bitince bebeğimin yanına gittim..emer mi sütüm gelir mi diye tereddütlerim vardı hep ama o kadar güzel emdi ve sütüm geldi ki inanamadık..ebeler çok güzel emiyor hiç yenidoğan gibi değil diye diye yarım saate yakın emdi, gazını çıkarıp yatağını bıraktıklarında benim rengim sararmaya üşümeye başladım, aşırı derecede kanamam olmuş, hemen kanamaya müdahale edildi, o sırada bebeğim de hızlı hızlı nefes almaya başladı..bebeğimin kontrolleri için yoğun bakım tarafına aldılar, benim zaten aşırı kanamam var rengim falan gitti..bebeğimde zatürre veya normalde de görülen geçici bir hızlı soluk alıp verme durumunun olduğunu söylediler ve en az 4 gün yoğun bakımda kalıp oksijen desteği almasına karar verdiler..o an içimdeki boşluğu anlatacak kelime bulamıyorum..elimi karnıma koyuyorum, karnım boş, bebeğimin tekmeleri yok, bebeğim kuvözde tek başına, korkar mı üşür mü..dünyanın en garip hissiymiş..annelik böyle bi şey sanırım..kanamamı falan unuttum resmen yeter ki o iyi olsundu..şimdi her üç saatte bir sütümü sağıyorum tarih atıp poşetliyorum, bebeğimi beslemiyorlar solunum sıkıntısı nedeniyle..beslenmeye başladığında inşallah sütleri hazır olacak..happy mom maceram burada bitti sanırım, hepinize çok pozitif doğum hikayeleri diliyorum, benim pek hayal ettiğim gibi olmadı, bebeğim için de dua ederseniz çok sevinirim 🥺