KkkkBbbb 39+2 olduk aşırı kaşıntım var gece uyuyamadım bu artış 3 gündür var önceden de oluyordu ama kuru kaşıntıydı geçiyordu bu sefer ki geçmiyor kaşıdigim yerler yara oluyor. Kolestaz olabilir mi doktora gitmeli miyim ?
Dilaraortacc1 KkkkBbbb sağlık ocagi aylık kan tahlili yapmıyor mu canım alt ast değerine bakılması lazım (karaciğer enzimlerine) bir de sabah akşam tansiyonunu ölç kolestazin belirtilerindej biri de tansiyon
KkkkBbbb Dilaraortacc1 yapılıyor 2 hafta önce tahlil yaptırdım daha ama kaşıntı 3 gündür başladı gece uykudan uyandıracak şekilde ve yara oluyor karşınan yerler
KkkkBbbb 4cocukannesi önceden de vardı ayın başından beri de aşırı el ayak yanması arttı ve şişkinlik var
Dilaraortacc1 KkkkBbbb bence hiç riske atma zaten bi tüp kan veriliyor sabah aç karnına git kan ver hem için rahat olsun hemde varsa bir şey erken önlem alınır
4cocukannesi KkkkBbbb şişlik beraberinde kaşıntı ve yanma varmış içiniz rahat etsin doktorunuza bı görünün bana doktorum şişlik ve beraberinde şikayetlerin olursa gel demişti
KkkkBbbb Dilaraortacc1 22 Temmuz da yapıldı en son e nabız dan baktım normal yazıyor değerler için. AST- referans aralığı 0-35 benim değerim 15 U/L ALT- Referans aralığı 0-35 benim ki 7 U/L
Dilaraortacc1 KkkkBbbb yaa çok ta olmamış normal de çıkmış ama çok rahatsizsan git hastaneye bebekten çok anneye zararı oluyor kolestazin vs sağlığını riske atma canim çok geçmiş olsun 🙏❤