Dslrprsimom 29+4 haftalık gebeyim arkadaşlar ilk gebeliğim ve ben doğum şeklini düşünmeye başladım. Normal doğumdan aşırı korkuyorum ve sezeryan olmak istiyordum fakat bana diyorlar ki epidural normal doğum yap o nedir nasıl yapılır bilmiyorum. Sizin önerileriniz nedir tecrübeleriniz nedir epidural doğum yapan var mı tercih edilmeli mi yoksa oda mı çok acılı.. dinç birisiyim şükür kalkarım yerimden o yüzden sezeryan istemiştim ama normal ve acısız bir yol varsa denemek isterim. Benimle tavsiyelerinizi tecrübelerinizi paylaşır mısınız rica etsem. 😇 Birde son olarak hala sütüm gelmedi, gelmemesi normalmidir illa gelmesi mi gerekiyordu
Padfoot Dslrprsimom öncelikle süt gelmek zorunda değil, hatta normali gelmemesi. Epidural dedikleri şey 4 cm açıklığa ulaştıktan sonra sancılarını daha az hissetmen için belinden yaptıkları bir iğne. İğneden hiç korkma damaryolu çok daha fazla acıtıyor.
tazebiranne_hg04 Dslrprsimom son aylarda düşün bence doğum şeklini kendini ne normal doğum ne sezeryan diye şartla sonra hayal kırıklığı olabiliyor. Epidural alıp memnun olanda var ama olmayanda var. Sancıyı azalttığı için ıkınma hissi olmayabiliyormuş haliyle ıkınamıyorsun ne zaman ıkınacağını da bilmiyormuşsun
Bebekgeliyoorr Dslrprsimom Çevremden duyduğumu söyleyeyim bende 😊 34 haftalığım ve 2 hafta öncesine kadar bende kararsızdım ama mecburi sezeryan olacağım epiduralli. Ebe arkadaşımla ve yeni doğum yapmış arkadaşlarımla konuşunca bana bu şekilde doğum sonradan daha mantıklı geldi. Çünkü epiduralli normal doğumda hissetmediğin için ıkınırken zorluk yaşıyormuşsun. Ne zaman ıkınman gerektiğini ve ne kadar ıkındığını bilmediğin için yeterli mi eksik mi konusu baya kafa karıştırıyormuş ve fark etmeden kendini zorlama ihtimalin veya riske atma ihtimalin olabiliyormuş. Tamamen normal doğumda da ben kendi adıma konuşayım galiba o acıya dayanamam 😄
sliya30 Dslrprsimom epidural belden vuruyorlar iğneyi sancıyı hafifletiyor.. Oda 1 doz vurunca bi işe yaramıyor yine ağrılı.. Bence normal doğum en güzeli korkulacak birşey yok sezeryan mecburiyetin yoksa karnın kesileceğine şurda biraz çekeceğin sancı sadece
Dslrprsimom tazebiranne_hg04 özel takipliyim öncesinde epidural için ücret ödememem gerek bu yüzden soruyorum hani tercih etmelimiyim diye
tazebiranne_hg04 Dslrprsimom Bende özel takipliyim ama epidural düşünmüyorum pek ıkınma mevzusu korkuttu beni
Dslrprsimom tazebiranne_hg04 sezeryan kafama yatıyor aslında da işte ne biliyim kafam öyle karışık ki
tazebiranne_hg04 Dslrprsimom sezeryan sonrası dikiş yerleri sürekli sızlıyormuş siz bilirsiniz genede
MinnieMouse Her iki doğumun da zorlukları var tabi ki, önemli olan senin nasıl rahat edeceğin. Bebeğinin sağlığı önceliğin olsun. Her ne şekilde olursa olsun, çektiğin acılar geçip gidiyor. Evlat çok başka bir şey, o yüzden şimdi sen buna odaklan 🥰
EsraBaykara Dslrprsimom bence ne kadar bilirseniz o kadar aZ korkulu olur. Herkesin doğumu başka, aynı annenin iki doğumu bile birbirinden farklı.. acı ikisinde de var bunu kabul edip sindirmek gerekir. Normal doğumda filmlerdeki gibi bitmeyen bir ağrı yok gelip giden kasılmalar var ve olmalılar da. İmkanınız varsa özel ebe tutun sizi rahatlatacak. Normal doğum için şöyle düşünmek gerek; bu kasılmalar ile bebeğim aramıza doğmak istiyor ve her kasılma onu bize yaklaştırıyor.. birçok video var kasılmalar nasıl karşılanır-nefes egzersizleri-ıkınma nasıl yapılır-duşun etkisi vs vs. Sezaryen için bir bilgim yok zaten uyuşuyorsunuz. Doğumdan sonra baş ağrısı yaşamamak için başınız yukarda yatmalı ve kahve içmelisiniz. Onun dışında dikiş ağrısı için hastanede ilaç verilir zaten. Bir süre karın bölgesine dikkat edeceksiniz. Suda doğum da var memnun kalan kadar kalmayan da var onu araştırabilirsiniz.