Öncelikle anlatacaklarım ne kadar pozitif olsa da o anın paniğiyle bende büyük korku ve merak içerisindeydim. Yaşanan her duygu çok gerçek, yoğun ve çok doğal. Hiçbir yola birden varılmaz. :) Hem canım tatlıdır hem anksiyete atlatmış biri olarak epey korktuğum bir gündü. O günü bana güzel kılan kolaylaştıran başta hekimim olmak üzere tüm sağlık çalışanlarından Allah çok kere razı olsun. Yolunuz çiçeklerle bezensin, ayağınıza taş değmesin dilerim 🤍🦋
Sabah odada damar yolum açıldı ve kan alındı. Hemen ameliyathaneye aldılar orada hazırladılar. Anestezi uzmanımız spinal + epidural kombine kullanalım diye önerdi . Kabul ettim, korkudan titriyordum hemşire uygulama esnasında beni göğsüne yasladı hareket etmeyeyim diye destek oldu onu bile hissetmek iyi geldi o an birinin desteğine ihtiyacım varmış. Spinal epidural kombine aldım ancak iğnesi acıtmıyor diyebilirim . (Bu arada sırtımdaki epidural kateterini doğumdan sonra çıkarmadılar ve taburcu olacağım gün rahat etmem için buradan epidural verdiler ) beni yatırıp perdemi çektiler. Hala çok gergindim hemşire bana güzel bir müzik açtı. (O bu daha yolu yürüyecek çook kalbini dollduraacak kelebeklerleee ah, her çıkan şarkı aklımda 🥰 🦋 ) Doktorum geldi merhabalaştık . Panikten 74737 kere “AYAKLARIM UYUŞMADI LÜTFEN ŞİMDİ BAŞLAMAYIN DEMİŞİM” kdjdjdjf hemşire en son tamam biliyoruz zaten merak etme test etmeden başlamıyoruz dedi :) Sondamı takmışlar o ara :) ahh o sonda ne güzel bir icat bunu ameliyattan sonra anlıyorsunuz, çişe çıkma sorunu yok süper 😂
Dokunmaları evet hissediyorsunuz ancak büyük mesele değilmiş . Sadece metal sesi duyduğum ve bebeği çıkardıklarını anladığım için heyecanımdan müziğin sesini arttırmalarını rica ettim hemen kırmadılar veeee ahh o an çalan şarkı hala gözlerimi doldurur… Şimdi kızımla ikimizin şarkısı bu
“ Toprak yağmura, ben sana
aşık olduk yeniden
İmkânsız gibi görünen
Bu mesele
Girdi aklıma her gece
Tanıdık bi’ melodi
Sen miydin sebebi?
Söylesene…”
inanamıyordum olanlara. Ne ara hamile kaldım ne ara doğum geldi şimdi ne ara hemen bebek çıktı … Hep beraber pozlarımızı verdik doktorumla doğumhane fotoğrafçımıza. O an tek yaptığım ona bakıp dualar okumak oldu. Birde nedense o an içimden birden Allahım sen sabredip evlat bekleyen, isteyen herkesin yolunu bahtını hayırlı kıl dedim. O ara ağlamışım işte :)
Şunu söyleyebilirim ki fazla kendimi kasmıştım. Gerek yokmuş sezaryenin zorluğu gerçekten ameliyat kısmı değil. Çünkü hissetmiyorsunuz. :) Sonda da uyuşuktum, karna bastırmak esnasında da hala uyuşukluğum geçmemişti.
Ameliyattan sonra gaz sancısı, baş ağrısı çekmedim ve ameliyat esnasında tansiyonumu çok iyi takip ettiler. Burada ekip ve doktorunuzun hassas çalışan bir hekim olması çok önemli. Bir kase hastane hoşafı, 2 tane acı kahve içtim sadece. Gelelim bir diğer mevzuya kaburgaya bastırdıklarını ameliyathanede anlık nefes darlığı gibi hissediyorsunuz. Sonraki günler biraz ağrıyor benim 3.gün tamamen geçti :)
Tek tavsiyem hekimliğine ve insanlığına güvendiğiniz kişiyle yola devam etmeniz. Gittiğim 5. Doktordu. İçime sinene kadar aradım. İyi ki böyle yapmışım. İçinize sinmeyen şeyler var ise kendi sesinizi dinleyin. Hikayenizin iyi bitmesine vesile olacaktır :)
Allah isteyen, taşıyabilecek herkese nasip etsin İnşallah 🤍