Herkese merhabaaa 🤗
Öncelikle birazcık uzun olabilir çünkü anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki ☺️ Kızılcahamamda yaşıyorum aslında ben, iki gün önce boğaz ağrısı ateş şikayeti ile KBB uzmanına gittim bademcik iltihabı deyip ilaç yazdı gönderdi, aynı zamanda riskli gebelik yaşadığım için ateşim çıktığından dolayı kadın doğuma da görünmek istedim ve muaye etti doktorum nst çekti anam oda ne bir sancı çıkıyor ki anlatamam, bebeğin kalp atışları da hızlanmış sınırı geçmiş taşikardi konumuna gelmiş, hemen ilçeden merkeze sevk etti doktorum. Zaten hem ilçeye hem şehir hastanesine takipli bir gebeydim. Neyse şehir hastanesine geldim perinatoloji takipli olduğum için muayenem yapıldı kadın doğum acile yönlendirdiler. Kadın doğum acilde ki muayenemde farkedildi ki 4 cm açıklık var 🙈 Ve tabi covit testi filanda yaptılar diğer şikayetlerimden dolayı. Neyse şüpheli hasta kısmında nstlerim çekildi serumlarım takıldı ama yok bebeğin kalp atışı bir türlü düşmedi. Bunun içinde hastaneye yatışım yapıldı. Yatıştan birkaç saat sonrada testimin sonucu pozitif çıktı zaten. Corona virüs gebe kısmında yatıyordum halende ordayım. 02.08de yatışım yapıldı herşey yolunda idi sadece kalp atışı yüksek çıkıyordu ama hemşireler ebeler doktorlar o kadar güzel ilgilendiler ki.. Covit servisi olduğu için yanıma kimseyi almadılar haliyle insanın morali bozuk oluyor ama hepsi o kadar sıcakkanlı davranıp moral verdiler ki hepsine tek tek teşekkür ederim.. Yatış esnasında kan sulandırıcı yapıldı antibiyotik verildi ciğer geliştirici yapılmıştı ama tekrarlandı çok güzel ilgilendiler sağolsunlar. 03.08de nstyi takmak için hemşire geldi taktı bende ilk defa cihazı kendime çevirdim ne kadar yüksek göreyim bebeğimin kalp atışını diye 15 dakika gayet güzel giderken biranda 170lerden 55e düştü bebeğimin kalp atışı ben çığlık çığlığa hemşireleri çağırdım onlarda sesi duyup koşarak geldiler ve beş dakika içinde beni doğuma aldılar 🙈 Abartısız söylüyorum beş dakika da çıkardılar beni odadan ve hemen doğumhaneye aldılar açılmam vardı ama kalp atışları yavaşladığı için mecbur sezaryan olacaktım. Ki kendimde en başından beri sezaryan istiyordum çok şükür rabbim gönlüme göre verdi 😍 Tek hatırladığım şey nefesim daralıyor dedim üç nefesten sonra uyumuşum 15-20dakika sonra bir uyandım ki paşam doğmuş benim dikislerim halledilmiş doğum olmuş bitmiş bile 😍 Ebe hanım o kadar güzel ilgilendi beni sakinleştirdi ki gerek doğuma giderken gerek doğumdan çıkınca çok güzel ilgilendiler. Doğuma gitmemle odama gelmem arasında maksimum yarım saat kırk beş dakika oldu yani.. Bebeğim erken doğmuş olsada kilosu ve boyu yerinde olduğu için kuveze girmeden yanıma geldi çok şükür.. Şükür ettiğim o kadar çok şey var ki.. İyiki nstye bağlanmışım iyiki cihazı kendime çevirmişim iyiki ilçeden merkeze vakit kaybetmeden gelmişim ihmal etmemişim yani her şeyde bir hayır var derler ya Rabbime şükürler olsun ki kötü bir durum olmadan bebeğime kavuştummm.. Şimdi bebeğim yanımda herşey yolunda, sık sık emzirmeye dikkat ediyorum inşallah şifa olur yavruma.. ❤️
Şehir hastanesi hakkında doğum için korkularım vardı, birçok olumsuz seylerde duydum, hatta pozitif vaka olduğum için ilgilenmezler diye üzülmüştüm bile ama hiç korktuğum gibi olmadı çok şükür. Sağlıcakla geldi geçti, oğluşumda bende iyiyiz çok şükür 😍 Sormak istediğiniz yardımcı olabileceğim bişey varsa buyrun yoruma 🤗