zehsan İlk hamileliğimde 40 haftaya kadar ne bir açılma ne bir doğum belirtisi ne bir sancı hiç bir şey yoktu. Hatta doktor ilk genelik olduğu için suni verip seni denersem açılma olmayabilir o yüzden sezeryana alırım dedi. Sonra Perşembe doktora gittim 2 cm açılma olmuştu. Ama o hafta eskisinden daha çok yürüdüm ve kesinlikle ilişkiye girmek de çok fayda ediyor açılma da. Doktor da bana direk bol yürü ve ilişki demişti açılma olsun diye. Sonra o gün doktordan gelince nişanım geldi. Doktor muayene ettiğim içindir dedi. Akşam yine baya yürüdüm. Çatı katında oturuyorduk. Bacaklarımı aça aça merdivenleri çıktım. Sabah beşte suyum geldi. Sekiz gibi hastaneye gittik. Hala hiç sancım yoktu ama 4 cm açıklık vardı. Sonra yatış yapıldı. Hiç yatmadım sürekli odada yürüdüm ve suquat hareketleri yaptım. On buçuk gibi sancılarım çok şiddetlendi. 12:40 ta da kucağımıza aldık bebisimizi. Şimdi ikinciye hamileyim umarım onda da aynı şekilde geçer doğumum. Bide doğumdan üç gün önce suya Meryem Ana otunu koyup üzerine süreler okumustuk. Başta batıl inanc gibi baktım. Ama dinimizde de hamile kadınlara doğum kolay olsun diye bu sürelerin okunması var. O yüzden denemekten zarar cikmaz dedim😅 Hurma aşırı tuketmedim ama hamileliğim boyunca çok fazla yürüdüm akşamları gunduzleri. Bide ilişkiyi hiç bırakmadık onunda faydası var. İnşallah sizse bir avazda kurtulur yavrularinizi kucağınıza alirsiniz inşallah