Ah ah günlerdir belirtilerim oluyordu neler sordum size neler. Bir şeyler yaklaşıyormuş da ben farkında değilmişim 🙈 Normalde bizim sezaryan günümüz 11 ağustostaydı. Bel fıtığından dolayı zorunlu sezaryan olacaktım. Fakat tammm 37+4te gece yatakta uzanıp telefonla oynarken suyum geldi. Önce bacaklarımda bir sıcaklık hissettim,akıntı falan sandım çünkü 2-3 gündür yoğun akıntım oluyordu nişanla beraber. Kalktım bileklerimden aşağı kadar indi o su. Lavaboya gittim emin olmak için ama gidene kadar yine su akışı oldu. Tamam dedim bu demek ki gerçekten su 😂 Annemi falan aradım benim suyum geliyor dedim,apar topar hazırlanıp acile gittik gece 12 falandı sanırım. Devlet hastanesinde doğum yaptım bu arada ama acil sezaryana mi alırlar eğer alırlarsa ya kendi doktorum icapcı değilse falan diye de ayrı endişeliyim. Bir yandan da açıkçası 37+4 çok erken bı hafta değil farkındayım ama yine de kendi kendime hep tam 11 ağustosu beklersek çok daha iyi olacağını düşünüyordum. Bir yandan da onun tedirginliği vardı acaba haftası erken mi,bir sıkıntı yaşar mıyım vesaire. Acilde beni hemen dogumhaneye gönderdiler. Çatala çıkarıp gelen şey akıntı mı su mu diye bir test yaptılar,ordan siviyi alıp bekledik su testi pozitif mi çıkacak diye. Ordaki ebe bana su testinin negatif çıktığını idrar kaçırmış olabileceğimi söyledi eve gitmemi söyledi. Ama ben kabul etmedim çünkü emindim su olduğuna. Israrla hayır testte yanlışlık var çünkü bir insan 4-5 kez kısa aralıklarla bileklerinden aşağıya kadar idrar kaçırmaz yani dedim. Ebe çok tatlı bir ablaydı sağolsun ben senden yine test alıcam dedi. Beni çatala çıkardı tam test alacakken benden yine su geldi ve o da görüp evet gerçekten suymuş ama biz yine test edelim dedi. İkinci yaptığı test pozitif çıktı. Hemen o gece yatışım yapıldı ama yemek yediğim için sabahı beklemek zorundayız anestezi için dedi. Hastaneye yattım sabah şansıma o gün icapcı olan doktor kendi doktorumdu nasıl rahatladım bilemezsiniz. Geldi hemen beni aldı sezaryana. Ameliyathane ekibi vesaire herşey o kadar mükemmeldi ki gerçekten Rize’de yaşayanlar kesinlikle burdaki özel hastane adı altındaki malum hastaneye o parayı vermeyin derim ben 😂 Girdiğimde zaten herkesle konuştuk çok tatlı bir ekipti. Beni oturtup öne doğru egdirdiler. Anestezi uzmanı hiç kıpırdamadan durmam gerektiğini söyledi. Belimden iğneyi yaptı ama size yemin ederim damar yolum ondan bin kat fazla acımıştı. Hatta bittiğinde bu kadar mı yani dedim 😂 Sonra beni yatırdılar o arada muhabbet ettik beş dakika kadar bekledik. Bacaklarımdan aşağı sıcaklık inmeye başladı zaten hemen. Test ettiler vurdular dokundular hissettin mi diye hep sordular. Sonrasında işleme basladilar. Biraz cekistirme hissedebilirsin ama acı asla yok dediler. Gerçekten de öyle oldu sürekli cekistirme hissettim ama asla acı yoktu önümde zaten yeşil örtü vardı hiçbir şey görmüyordum. Biraz geçince anestezi uzmanim geldi başıma şimdi 10-15 saniye kadar hafif bı ağrı hissedebilirsin karnına bastiracaklar dedi. 3 kişi aynı anda iki elleriyle karnımın üst tarafından aşağı doğru kuvvetli bastırdılar ama çok hafif ağrı hissettim anesteziden dolayı. Birkaç dakika sonra ağlama sesi duydum. Bizimki uyuyarak çıktı içerden biraz zor ağlattılar 🙈 Sonra hemen temizlediler yeşil örtüye sarip yanağıma koydular. Öyle bir his ki tarif edilir sanardım,muhakkak bı tarifi vardır bilirdim ama yok arkadaşlar. O anı ömrüm boyunca asla unutamam. Çok çok değişik bir his. Zaten direk ağlamaya başladım. Sonra onu giydirmek için götürdüler. Dikme islemleri falan yapıldı odaya çıktık. Anestezi etkisi geçene kadar zaten ağrı vesaire hissetmiyorsunuz ama etki geçtikten sonra ağrılarınız başlıyor,direk bana ağrı kesici yaptılar kısa süre sonra o ağrılar da gitti. Hemen emzirmeyi yaptık. 5-6 saat sonra hemşireler geldi üzerini değişip yürütelim seni dediler. Üzerimi değiştiler kaldırdılar ve ben desteksiz yürüdüm. Hemşireler bile şaşırdı. 1 saat içinde idrara çıktım gaz da çıkardım. Yani kişiden kişiye değişir muhakkak ama benim için çok güzel geçti süreç. 1 gün yattım sadece bugün öğlen evimize geldik. Ağrım var mı tabiki var olacak o kadar neticede bıçak altına yatıyoruz ama asla dayanılmayacak gibi değil. Oturup kalkarken zorluyor ve en önemlisi çok yürümek arkadaşlar canınız da yansa muhakkak yürüyün en güzel o şekilde iyileşiyor ameliyat yeriniz. Yaniiii diyeceğim o ki benim oğlum 37+5te 3.330 kg,50 cm boyunda dünyaya geldi 😍 (Ultrasonda 3.400 çıkmıştı sadece 70 gram yanılma payı oldu🙈) Spinal sezaryandan korkanlar hiç hiç korkmayın gerçekten işin sonunda kucağınıza aldığınız o melek herşeye bedel.. Umarım hepiniz hayırlı doğumlar yaparsınız acısız ağrısız rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın en büyük duam o 💚
Bu arada ben ne kadar 10 gün erken sezaryan olucam diye tedirgin olsam da doktorum bana en en en güzel sezaryan doğumun kendi başlayan doğum olduğunu soyledi. Yani senin suyun kendi geldi sancin kendi geldi kendi gelmeye karar verdi ve biz onu öyle aldık o yüzden şükretmen gerek dedi 💚 Umarım hepinizinki böyle olur 😍😂💚