marven Selamm herkese Folikasitle baslayip kan ilaciydi kalsiyumdu mineraldi vitamindi bir suru ilac yazılıyor. Yarari vardir mutlak ama zararli da degil midir bu yuklemeler sanayi tipi bi sey sonucta hepsi ilac 3 sene once yengem dogum yapti hic bi sey kullanmadi ben aldim ama hic icimden gelmiyo bunlari icmek normalde de ilac ve takviye tercih etmem. Kullanmayan var mi ???
MelikeHayrunnisa marven canım folik asit bebek için çok çok gerekli oluyor. Daha sonra da kan ilacı başlatıyor doktor onu da kullanmanı tavsiye ederim çünkü kan akışını plesantayla paylaşıyormuşsun ben kullandığım halde kansızlıkta olmadığı halde biraz kanım düşük çıktı. Kalsiyum verdi suda eritme olandan ama ben kullanmadım çünkü düzenli olarak peynir süt yoğurt tüketiyorum. Magnezyumda içmedim onun yerine doğal maden suyu içiyorum. Vitamini de eğer her besinden düzenli olarak yiyorsan gerekli görmüyor doktorlar😊
Baharun2 marven bende sadece folik asit ve demir ilacı kullandım.Daha sonra kasılmalarım olunca aksatarak magnezyum kullandım canım.valla çogu zaman da unuttum yani
Bskrt marven benm kuzenmde ilkinde hiç kullanmadm gayet sağlıklı bunda da kullanmayaym dedi🙄 kan taktılar sürekli ilaç işe yaramadı son haftalarda başladı ama Pişman oldu başka birinin kanını alacağıma keşke ilacı kullansaydm diyor
Bskrt marven decavit fln bende kullanmıyorm ama B12 düşük iğne oluyorum çünkü halsizlik yapıyor bende de Ayrıca kış geliyor artk bağışıklığın düşüp hasta olma olasılığı da yüksek onyüzden dikkat etmek gerek diye düşünüyorum
Denizbetul Ben kullanmadım bi folik asiti kullandım ondan sonra doktor omega 3 ve decavit falan verdi ama hicbirini kullanmadım
Ayminaa Canım ben ilk bebişte herşeyi kullandım dibine kadar ama bunda sadece folik asit aldım pek bişi kullanmıyorum kan değerlerim normal çıkıyor. Pek bi ilaç içesim gelmiyor 😬
marven Ayminaa valla tercih meselesi demi yani sonucta ilac ve benim sahit oldugum hamileler hic bu denli ilac icmemisti 4 tane var suan bende baslayamadim
marven MelikeHayrunnisa ben süt yumurta falan cok yiyemiyorum kahvalti etmeyi hic sevmem hala da zorla belki biraz biseyler yiyorum o yuzden. Folikasiti de bitmek üzere dedim doktora receteye ondan baska her sey yazmis almadim ben de ikinciyi
marven Baharun2 suya katmaliyi ben de unutuyorum ya alarm kuruyorum evde olmuyorum falan hep aksiyodu bi kac kere icmisimdir yeni aldıklarıma da baslamadim
Denizbetul marven yani sizin kararınız tabiki ama yeterli beslendiğinizi düşünüyosanız pekte şüphede kalmaya gerek yok mesela ben içmedim ama kuruyemişimi yoğurdumu sütümü ve işe yarıyan herşeyi de yiyorum
MelikeHayrunnisa marven düzenli beslenemiyorsan bulantıydı vs yüzünden o zaman doktorunun verdiği ilaçları içmeni tavsiye ederim canım çünkü yeterli gelmeyebilir bebeğin için. Bu kezde senin vücudundan beslenmeye başlar sendeki depolar biter diş çürüğüne kadar gidebiliyor bu benim 3.gebeliğim tecrübeyle sabit😀😀
Simgeoncuozer Bende balik yagi demir kalsiyum aspirin 6 tane takviye kullanıyorum. Zaten 4 tanesinde prospektüs bile yok ilac degildir yaziyor. Hic aksatmıyorum cünkü senin aldığın kalsiyum protein bebeğe yeterli gelmeyebilir. Ki ben hergun 2 bardak süt,peynir,yoğurt tuketmeme rağmen bebeğime giden kan damarlarinda basınç olduğunu öğrendik. Doktor gerekli görmese vermez diye düşünüyorum.
marven Simgeoncuozer aslinda oyle ama doktor bunlari recete olarak degil de bloknot gibi bi seyden kopardi verdi recete bile degilmis istediğim zaman alabilirmisim ve devlet odemiyo ded eczaci yani heralde ilac firmasiyla anlasma yapmis o yuzden onu almadim baska doktora gittim receteye yazdi ayni isi gorenleri o yuzd3n biraz sinirlerim bozuldu
Minnakkkk Ben ıkı ay kadar folık asıt kullandım sonrasında deavıt verdı ama ıcemıyorum o hapı cok kötü tadı ve büyük 😀 suan demır ve bebe aspırını kullanıyorum sadece bütün degerlerım cok şükür yerınde 😀 bazen kramplarım oluyor o zamanlarda da magnezyum kullanıyorum ama cok Nadir tabi ılac ıcmeyı hıc sevmem ama mecbur katlanıyorum
marven Minnakkkk benimde kalcamda oluyodu kraplar adim atamiyodum ve agliyodum bi kac gun ictim magnezyum hizlica bi iyilesme olmadi doktora sordum sade soda tavsiye etti simdi her gun bi tane onu içiyorum duzeldi sayilir :))
marven MelikeHayrunnisa dislerim curume degilde sigarayi cayi kahveyi biraktigim halde daha bi sarardi dur ben iciyim o zaman ya ikna oldum😀😀
Minnakkkk marven benım gece bacaklarımda oluyordu bı hafta kadar ıctım baktım olmadı bıdaha ıcmedım 😀😀 yıne olursa ıcerım ama olmadan da sırf olur mu acaba dıye de ıcmem