Papatyaesin Kafam cok karisti beyza ismi anlami ne dogruusnu bilem var mi dinen uygun mu bu isim mesela bazi isimler esra aleyna vs sakincaliymis bu isim hakkinda biraz bilgi verir misniz internetteki gunah işlememiş kisi anlami dogru mu ??
Smyye1B Papatyaesin Yeğenimin ismi Beyza . Temiz ak günahtan arınmış demek diye biliyoruz biz. Ki yengem çok pimpirikli bir insan icini cicini araştırmadan rahat etmez öyle olsaydı koymazdi.
KkkkBbbb Papatyaesin adım Beyzanur. beyaz nur demek ama kuranı Kerim’de bı yerde yumurta olarak geçiyor doğru. Kötü bı isim değil ama daha anlamlı ve güzel bir isim tercih etmenizi öneririm 🌸
Bilhayalacz Papatyaesin beyzâ ismi güzel ama Efendimiz (sallahualeyhivesellem) in halasının ismi ümmü hakim beyza idi onunda iman etmediğine dair rivayetler var bence başka isimlere bakabilirsin
Melissa12 Papatyaesin canım endişelenme öyle bişey yok o bayda yumurta demek belki isim benzerliği olmuş ben Arapça biliyorum ondan kökenimiz Arap olduğu için öyle bişey yok
Papatyaesin Smyye1B kuzum google beyza yumurta mi demek yazdim bir kac kaynakta oyle yaziyor saka mi bu 😔
Papatyaesin Smyye1B bende sizin dediginiz anlam icin koyucaktim ama iste isimler arapcadan cevrildigi icin yanilma payi beni hep korkutmustur turkce bir kelime olsa hic sorun yok beyza da arapcadan geliyor dedim belki dogrusunu bilen biri vardir yazip aydınlatır beni
Papatyaesin KkkkBbbb tamam canim aydinlattigin icin teşekkür ederim vazgecicem o zaman daha farkli bir isme bakayim🌼
KkkkBbbb Papatyaesin Daha doğrusu بيض ‘ yumurta demek. Beyza ismi بيظا’ olarak yazılıyor. Oda temiz,beyaz,pak anlamında 💞 ama gönlünde bu isim varsa köy tabi ki anlamı kötü değil 🌸
Papatyaesin KkkkBbbb cok sagol canim yinede daha bildik isimlerden sanirim koyayim boylede olunca ikilemde kaldim dogrusu begenmistim cok birde biz sadece beyza düşündük sizin isminizin yaninda yine nur var nur güzel anlamda beni bilgilendirdigin icin cok sagol 😊🌼
Bilhayalacz KkkkBbbb بيظا mı olarak yazılıyor? Ayette بيضٓاء olarak gelir yani bembeyaz, بيَّض beyazlatmak (tefil babından) ابيض beyaz, ak demek (bu da ifal babından) Yumurta manası iseبيض beyd, cemii si buyud gelir.
KkkkBbbb Bilhayalacz iki şekilde de yazıldığını gördüm. Sonuç olarak yumurta manası taşıyan onlar değil بيض kelimesi
Bilhayalacz Papatyaesin beyzaa diye uzarsa beyaz manası beyzatün, beyd, buyud denilirse yumurta manası var 😄
Papatyaesin Bilhayalacz aaa öyle mi Allah razı olsun bilgi icin ben bu sekilde de istemiyorum malesef islami isim ariyorum ama islami olarak cok eksik bilgilerim var cok sağolun degistiricem o zaman bu hususta önemli benim icin