Bsransra_15 Bugün doktor kontrolüm vardı herşey çok iyi dedi ama eve gelip kağıtlara bakınca rahim ağzı uzunluğunun 2.42 cm olduğunu gördüm. Sizce normal mi tecrübeli anneler Gerçi sorun olsa doktor söylerdi dimi Ama yinede bir korktum
Ormanmeyveli Bsransra_15 15 mm tehlikeli demişti doktorum. Ama bu uzunluk aşırı çabuk değişebiliyor. Siz yine de ağır iş yapmayın çok ayakta kalmayın
Selosshh Bsransra_15 bende 5 cm’di. doktor herşey yolunda dediyse sıkıntı yoktur dert etmeyin bence 😊
TeoMom Bsransra_15 Canım şöyle ki eğer daha önce 14-24 haftalar arasında kaybın yoksa 15 mm ve altı sıkıntı ama daha önce kayıp varsa 25 mm altı sıkıntıdır rahim ağzı uzunluğu çok değişken 18+0 da 30 mm 19+3 te 33 mm ölçtü doktorum yani uzayıp kısalabiliyor herhangi bir ilaç kullanıyor musun progestan mesela
duuyqquu Bsransra_15 24mm sınır demişti doktorum benim normal usg de 28mm çıktı ama alttan muayene istedi periontolog olur dedim 31mm ve 34mm ölçtü 22.haftada. Sınır üstü ama dikkat et dedi. 24.haftada ve 28.haftada 34mm devam ediyor ölçümüm doktorum çok ayakta kalma yeter dedi. 34. Haftadan sonra istediği gibi kısabilir dedi çok fazla ayakta kalıp kendinizi yormayın yinede 🎈
Bsransra_15 Ormanmeyveli of içime kurt düştü ya vallahi kızımı görünce çok sevinmiştim ama şuan dokunsalar ağlarım
teachering06 Perinatolog takibimi yapıyor benim, 25 mm ve üstü normal diyor, 25 mm altına düşünce destek veriyor, 15 mm in altına olunca serklaj, pessar gibi işlemler yapıyor, sizin düşük sayılmaz stres yapmayın, bir sonraki kontrolde tekrar ölçecektir
Bsransra_15 teachering06 İnanın bir anda çok tedirgin oldum Çünkü bir önceki kontrolde 4,41 cm di Şuan 2,42 görünce endişelendim 😔😔😔
TeoMom Bsransra_15 Aslında progestan kullanabilirsin canım doktoruna sor istersen blr sonraki kontrolde ama önemli olan çok ayakta kalmamak oturmak bile önerilmiyor bol bol uzan yat stres yapmamaya çalış inşallah hiçbir sıkıntı yaşanmayacak 🥰
teachering06 Bsransra_15 vajinal yolla ölçülmediyse yanlış çıkma ihtimalide çok yüksek bana doktorum böyle söylüyor hep rahim ağzı karından ölçülmez çok farklı sonuçlar verir diyor, eğer karından ölçtüyse hatalı olabilir
Bsransra_15 duuyqquu Çok teşekkür ederim cevapladığınız için Hayır stres oldum birde üzerine eşim o kadar rahat davranıyor ki Belki doktorun gözünden kaçmıştır belki de muayeneden sonra bunun üzerine konulmayı unutmuştur. Farketmesem eğer bir sonraki randevuya kadar risk altında olacağım. Çünkü bu haftaya göre bütün yorumlar riskli olduğunu gösteriyor 😞
duuyqquu Bsransra_15 moralinizi hiç bozmayın bence çünkü üst muayeneden bu ölçüm tam doğru değil bakın benim de arada ne kadar fark var iki ölçümde. Sizin de 4-6mm fazla olacağını düşünürsek diğer kontrole kadar stres yapmayın ama kendinizide yormayın ayaklarınızı yukarda tutun çok çömelme hareketi yapmayın 😊 hayırlısıyla bir şey olmaz merak etmeyin belki risk bile görmemiştir doktorunuz o da olabilir. Hatta dün gittim ben doktora 28.haftada 28-26mm ler bile kabul edilebilir dedi
Vicibici Bsransra_15 Genelde 25mm altında olmasını istemez doktor. Herhangi bir progestan gbi bisey kullan demedi mi😕 belki bidaha gittiğinizde tekrar ölçüm yapar sen yine de kendini çok yorup ayakta durma canım
Bsransra_15 Vicibici Evet korkudan ve üzüntüden tansiyonum düştü resmen Çok gerildim Ben farketmesem belki kadın önemsemeyecek o kadar sinirliyim ki Bu arada yurt dışındayım zaten doktora derdimi düzgünde anlatamıyorum onun vermiş olduğu bir sıkıntı da var Şuan hepten moralim bozuk
Vicibici Bsransra_15 Moralini hemen bozma bu çok değişken bi durum anlık uzayıp kısabilen bişey sakin ol belki de yanlış ölçüm bile yapmış olabilir 🙏🏻 İçin rahat etmezse yarın başka bir doktora daha gözükürsün
Bsransra_15 Vicibici Evhamlı biriyim şuan ağlamaktan bir hal oldum 😞😔 elimde değil Ama yarın doktora gideceğim inşallah sıkıntı yoktur
TeoMom Bsransra_15 Sen bu gece sürekli yat tuvalet harici kalkma canım yarın gidersin doktoruna o da ona göre ilaç tedavisi başlar hiç sıkma canını olumlu düşün hep😍
Bsransra_15 TeoMom Evet canım uzandım şimdi yatağa dinleniyorum İnşallah dediğin gibi sorun çıkmaz 😔🌸 bugün kızımı görünce dünyalar benim olmuştu Şimdi bu korku beni çok gerdi