_Sahra ecrunnac hayır kanamam hiç olmadı 27. haftada ağrım oldu çok ve kasılmalarım arttı bir gece hastanede yattım ciğer geliştirici vurdular ertesi gün taburcu etti doktorum hatta nöbetçi doktor suyun gelebilir doğum olabilir falan dedi korkuttu beni bebek çok baskı yapıyormuş çünkü o an dogurucam sandım 30.haftayi göremem ben diyordum çok şükür 33 bitti yatıyorum sürekli hiç iş yapmıyorum bakalım 2 hafta daha durur inşaAllah
ikkrk91 ecrunnac açıkçası hicbirsey yapmadim yemek yedim yattım uzandım hep korkudan. Smdi Ağustos ortasinda randevum var onu bekliyorum. Rahim agzi uzunluğu en doğrusu alltan muayene ile olanmis. Ultrasonda milim farki cikabiliyormus. Benim hic bu haftaya kadar böyle bir sorunum yoktu. Boyle olunca tedbir alarak ilerliyoruz.
ecrunnac _Sahra bana da öyle söylediler sanki hemen doğuracakmışım gibi açılmanız var mıydı peki baktılar mı
Feyzayy_ Benim de detaylıda kısalma görüldü serkilaj dikişi atıldı 22mm ile sonra 32 mm e yükseldi ama şimdi tekrar düşüyor sürekli yatmama rağmen 27 mm falan şu an tüm ilaçları vs kullanmama rağmen doktorum tek başına Bi anlam ifade etmediğini söyledi yapabilecek her şeyi yapıyoruz çünkü 29+5 haftalığız inşallah 35 i ve sonrasını görebiliriz
ecrunnac Feyzayy_ inşallah görürsünüz canınızı sıkmayım ben de 30 haftalıkken yattım hastanede güzel düşünün
_Sahra ecrunnac alttan bakmadılar üstten bir sorun gözükmedigini sadece kısalma ve baskı olduğunu söyledi doktor ondan sonrada bebek büyüdüğü için göremedi zaten artık rahim ağzında açılma varmı yokmu alttan da bakmiyor kanama sancı olmadığı sürece gerek yok dedi
Gozde11 ecrunnac 20.haftamda 24mm , 22.haftamda 21 mm,27.haftamda 18mm , 29.haftamda 12 mm ,Şuan 35. Haftaya giriyorum 9 mm .Stres yapmayın herşey elimizde 🙂
Feyzayy_ Gozde11 merhaba bu süreci nasıl geçirdiniz acaba özel bişey yaptınız mı benim de serkilaja rağmen azalıyor da git gide doktorum tek başına mm azalması Bi anlam ifade etmez diyor ama yine de içim rahat etmemişti paylaşımınuzı görene kadar
Bahar-u Gozde11 bende çok stres yapıyordum. Maşallah saglicakla kucagınıza alın inşallah bende bu zamanları görürüm 🤲🙏
Gozde11 ecrunnac doktor rapor veriyor riskli gebelik olduğu için rahim kısalmasında .Kendi izninizi neden kullanıyorsunuz
Gozde11 Feyzayy_ gün içinde çoğunlukla yatıyorum .Yemeklerim hazır oluyor sadece yemeğimi almaya su içmeye vs birde tuvalet için kalkıyorum onun haricinde yatıyorum .İnanın zaman nasıl geçer 12 hafta nasıl geçer diye düşünürken 4 haftam kaldı :)) haftada bir proluton depot iğne oluyorum.Her gece bir adet progestan fitil kullanıyorum.Azalmasından korkmayın eğer yatarak geçirirseniz 2 mm bile olsa yattığınız için Rahime ağırlık yapmıyor bebek ☺️
Gozde11 ecrunnac pembe akıntım bir kere olmuştu hemen ciğer geliştirici yapılmıştı birde pembe akıntım olduğu gün hastaneye gittiğimde rahim ağzımın 18 mm den 12 mm e düştüğünü öğrenmiştim
2Prensin_annesiii ecrunnac 24. Haftada 30 mm olculdu simdi 30+6 gunluyuz sukr rabbime bura kadar geldik
Sevda0234 ecrunnac canım benim 21. haftamda rahim kısaligim olduğunu söyledi doktor 23 mm dedi dinlen yat kendini yorma dedi ben de dediğini yaptım bugün tam 33 haftalık olduk çok şükür tabi hep 23 de kalmadı sonra ki hafta gittik 33 olmuş dedi sonra yine 23 dedi en son gittiğimde kontrole sınırda 29 mm dedi sınırdasın dedi
Sevda0234 ecrunnac kafanıza takmayın bebeği olumsuz etkiler dinlenin ayakta kalmayın gerekirse ev işi bile yapmayın ben rahim kısalıgın var dedigi o günden beri ne iş yapıyorum ne de arabasız dışarı çıkıyorum hiç bir şey sizin ve bebeğinizin sağlığından önemli değil