Ada9y Vallahi ağlanıcak halimize gülüyoruz eşimle, dün market alışverişe çıktık bi salça bile 30 tl olmuş salçasın sen ya 9 tl ye alıyordum ben. Canım birşey isteğinde bazen eşime söylemeye çekiniyorum vallahi Allah herkesin yardımcısı olsun..
Dilaraortacc1 Ada9y kesinlikle artık pazar alışverişi bile lüx oldu marketten sayılı aliyorum domatesi vs
cileklicookie Ada9y vallahi cok dogru doktor her gun 1 muz ye diyor muzun kilosu 30 lira suan burada en uyguna bulursan 27 lira falan. Her gun hi maden suyu ic diyor 6li olani 12-15 arasi ee her gün kahvaltida kaşar yemeye kalksak daha dün aldim 600 gr sütas 89 lira.. 1 haftada bitiyor bunlarin hepsi. Ee cevizi kuruyemisi diger meyveleri derken masallah kilo almasin bu bebek diyorum Inan gecen sacma sekilde incir aşerdi canim daha mevsimi degildi temmuz basiydi bir manavda buldum kilosu 120 liraydi ya istiyorum demedim vallahi yazik günah adını 🥲
Munure Ada9y valla öyle geçen bı muz bide süt aldım ucuzundan 60 küsur para dün de ev sahibi aradı bir anda 1000 bin TL zam yaptı ne yapalım ne yiyelim mahvolmuşuz valla sonu hiç hayra alamet değil
Ada9y cileklicookie aynen öyle gecen gün bi video gördüm yeni bebeği olan bi anne bebeğine sütü yetmiyormuş. Doktor protein et kuruyemiş yememi söyledi diyor bir yandan da ağlıyor. Bunları alamıyoruz diyor haklı olarak. Cevizin kilosu 150 tl gecen gün bir günlük alabildim sadece onada 30 tl ödedim çıktım. Yine bir şekilde alıyoruz zar zor da olsa alamayanlar ne yapıyor acaba. Kendimi dün şey ile avuttum. Eşimin de morali bozulmasın diye amann aşkım almayalım dedim sanki annelerimiz bize hamileyken ne yiyordu felan dedim hayırlısıyla birşey olmaz dedim. 😐
Ada9y cileklicookie Anneme bahsettim bugün dün markete gittik anne dedim 1000 tl lik alışveriş yaptık. Doğru düzgün hiçbirşey alamadık dedim cevizin kilosu bile 150 tl dedim. Bugün ceviz alıp göndermiş görünce direk ağlamaya başladım bebek gibi 😔 ne hallere düştük ya. Bi arkadaş demiş getirde salça 17 tl diye sadece salçayla bitse keşke……… yani biz burada bu şekilde yakınırken millet eşlerime canımın çektiği şeyi söylemeye çekiniyorum diyor ya salçayla mu bitiyor bu olay. Gercekten çok kötü günler bekliyor bizi 🥲
cileklicookie Ada9y yine ayni sekilde aylik ilaclara zaten 180 falan veriyoeuz kan demir prillam magnezyum derken her ay muayne de 415 kafadan aylik hastane sadece 595 tutuyor. 3 ayda kizimin balik yagi bitiyor 210 lira o.. ee kizima meyve aliyorum ben yerken ona muz vermemek olur mu ?? Zaten yemek yemiyor varsa yoksa şu sicak havada meyve yiyor onuda kesmeyeyim diyorum haftalik manava sadece 350-400 arasi gidiyor nereye kadar boyle gider bilmiyorum
Ada9y cileklicookie Aynen Canım bende dün 250 tl muayane 85 tl ilaçlarım tuttu her seferinde muayane ücreti çıkıyor ödememe rağmen..
Elisarli cileklicookie cileklicookie valla haklısınız herşey çok pahalı gerçekten geçen 2 tane rennie duo şurup aldık mide yanmalarım için 62 TL tuttu o bile zamlanmış prilam ferrum aldık ilacın günü dolmadan vermiyorlar birde para ile aldık 120 TL oraya gitti. Markete girdik 800 TL tuttu 2 kişilik alışveriş yani bu e hamileyim diye eşim sürekli muz meyve sebze süt kaşar peynir filan eksik etmemeye çalışıyor sağolsun herşey çok pahalı gerçekten . Allahtan diyorum eşimin Sodexosu benim multinetim var ikimizde özel sektörde çalışıyoruz yemek kartlarımız onun 2.000 benim 500 filan onlarla market düzüyoruz sürekli onlar olmasa maaşın büyük kısmı gidecek yani markete
merve211 Ay canım Allah hepimizin yardımcısı olsun ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım 7+6 bu gün haftada 1000 lira sadece iğne fitil hapa veriyorum iki haftaya bir 450 lira muayene kuruyemiş desen el atılmıyor manav yine öyle dediğiniz gibi eşime şunu da al demeye çekinir utanır hale geldim rabbim büyük 🤲🏻 inşallah minikler kendi rızıkları ile boluk bereketle gelirler 🌸🤲🏻
cileklicookie Ada9y evet onu bende anlamiyorum inan her seferinde muayne ucreti oduyoruz eczaneye birde
OksijenliSu Ada9y Dün eşim bir dal üzüm almış sadece 15 lira tutmuş tek bir dal yani. Yani yaz mevsimi geldiği zaman meyve yiyeceğiz diye sevinirdik. Şimdi ise nasıl alacağız diye kara kara düşünür olduk.
Ada9y OksijenliSu bu kış nasıl gececek bilmiyorum herhalde sebzelerin kilosu 50 tl den açar kapıyı. Nisan ayından bu yana doğalgaza üç kere zam geldi, gecen seneki faturalarınızı ikiyle çarpın ona göre şimdiden hesabınızı yapın. Ben çok az yaktığım halde 700 tl geldi.
holly Ada9y yok kız getirde 16.95 tat salça ordan al. Bi kaç eksik daha ekleyeip indirimi yapıştırdın mı miss
Snmdgn Ada9y gerçekten öyle bende çoğu zaman söylemeye çekiniyorum her şey o kadar pahalı ki kuruyemiş ye yok onu ye yok bunu ye herkes bişey söylüyor ama kimse fiyatları göz önünde bulundurmuyor galiba her zaman alınıp yenilemiyor
Qnl Ada9y baZısı da kocası iphone 13 alamıyor diye ek işe girsin DİE yakınıyor insan dan insana ne fark var rabbim bol kazanç versin
Seda020921 Ada9y ben almanyada yaşıyorum valla burdada herşeye zam geldi tavuk eti alamıyoruz ya anca 1kilo falan e onuda bir yemek yap biter zaten dana etinden bahsetmiyorum bile😑
cileklicookie Elisarli görümcemim var sodexo bir ay o kullaniyor bi ay bana veriyor sagolsun 🙏 Ama oda olmasa iyice harap olurduk diyorum oyle pahalandiki hersey dedigin gibi 2 kisilik ondan kıs bundan kis yinede markette 2 binin altina dusmuyor aylik hersey oyle ates pahasi Esimde sut peynir muz meyve vs eksik olmasin sende ye cocukta yesin diyor bizim tek avantaj kira ödemiyoruz canim yoksa kirada olsa bitmistik galiba