Havva450 Kızlar aranızda hiç duydunuz mu bilmem 6 aydan küçük bebeklere kuymak (un,şu, süt ile yapılıyor)bir mama çeşidi diyebiliriz veren var mı.Bebegim gaz sancısından dolayı emmediginde açlıktan ağlıyor olduğunda yapıp vermeyi düşünüyorum
Derya Havva450 genelde 12. Ayda öneriliyor size tavsiyem bebekler için özel olan şeylerden alın örenğin bebek tarhanası bebek irmiği vs 6. Aydaysa rahatlıkla irmikli meyveli püreler yiyebilir , meyveleri cam rendede rendeleyin yada haşlayıp ezin irmikli karışımı yapıp birleştirin içine de 1 tane cici bebe miss gibi oluyor hemde çok doyurucu , avakadonun içine cici bebe katıp verin yada muz daha 6. Aya göre uygun tarifler bulun🌸
Tatlisannedilekk Havva450 2aylık bebeğe anne sütü veya mama harici su bile verilmezken siz kuymak vermeyi mi düşünüyorsunuz cidden?
Pineapplee Havva450 kuymağı süt olsun diye sizin yemeniz gerekiyor, bebeğin değil ☺️ Gaz sancısı içinde doktorunuzdan damla isteyin 🙏🏻
MeriHera Havva450 kız kuymak verilmez bizde yapılır ama dediğinizi anladım. Unu kısık ateşte,bakırda yağsız uzun süre kavururlar ve o undan muhallebi gibi şeyler yaparlar. Benim kız kardeşimde böyle büyüdü 3 ay anne sütü içti sadece sonra istemedi rahmetli ananem yapardı o kadar sağlıklı bir bebeklik geçirdi ki şimdi kendi kıına hamile kardeşim bu yaşa geldi hala hasta olmaz.
-_Esra_- 6 aydan küçük bebeklere kuymak diye birşey verilmiyor anne sütü ya da mama veriliyor. Süt de verilmez unda Bence doymuyorsa Mama al bebeğine. çocuk emdiği sütü sindiremedigi icin ağlıyor zaten unu sütü nasıl sindirsin. Gaz sancısı için de doktora basvur Gaz damlası al masaj yap bebeğine.
Havva450 -_Esra_- Mama denedik biberon almıyor zaten çok zor günler geçirdim hiç sormayın önce meme reddi sanmistik ne yaptıysak yemedi bir türlü.En son güzelce bir masaj yaptım çok ince bir şekilde..Bi şekilde pes etmeden memeye takmaya çalıştım öyle öyle 5 dk 10 dk sürekli uğraşıyorum.. Gücüm hiç kalmadı
Eslem_1 Bu tip yöntemleri eskiden mama bulamayan alamayan insanlar uygularmış vermek istedikten sonra herşey veriliyor pirinç unu yoğurt vs
Derya Havva450 çok küçük şuan su bile verilmezken ek gıda çok çok zor , onun yerine gaz sancısına odaklanın bitkisel bir ilaç olan alle viando var ağzına 4 damla damlatıyorsunuz ve gün içinde de bol bol masaj yapıyorsunuz hemen etki ediyor
Havva450 Tatlisannedilekk Çok baskı ediyor annem kayınvalidem.Neymis biz sizi öyle büyüttük böyle baktık ne dersen de onlara..Yok diyorum olmaz diyorum ama kime diyorum…Sonra ben dedik etmemiş oluyorum
Havva450 Pineapplee Bi damla verdi çok işe yarıyor benim gibi gaz sıkıntısı olan varsa mutlaka kullansın
Havva450 MeriHera Doktor ile konuştum şimdi sakın diyor o da nerden çıktı bizimkilere laf anlatamıyorum k..Zaten kabızlığı var
Derya Havva450 evet zor ama bunun içinde yöntemler var örneğin her gün aynı saate duş aldır özellikle hep aynı saate ağlıyorlar o saate yakın duşunu aldır masajını yaptır int beyaz gürültü aç sakinleştir ve bununla ilgili bol bol videolar var izleye bilirsin
MeriHera Havva450 zaten 6 aydan önce bebeğin anne sütünden başka bir şeye ihtiyacı olmadığını düşünüyorum bende. Ki kabızlık varsa hiç hiç verilmemeli. Benim rahmetli ananem süt ve unla yapardı muhallebiyi ne tuz ne şeker bişey koymazdı.Tabi bende şimdi kendi bebeğim için düşünmem bile böyle bir şeyi o zamanlar bu kadar geniş bilgi yoktu insanlar yapıyordu. Şükür ki kardeşimde ters tepmemiş
Tatlisannedilekk Havva450 ağzı olan konuşur boşver duyma sen onların dediğini kim nasıl büyüttüyse büyüttü, bebek senin bebeğin sonuçta. Gaz damlası kullanın ve masaj yapın rahatlar bebeğiniz, kaşık biberon veya normal kaşık kullan biberon tutmuyorsa
-_Esra_- Havva450 Kaşıkla ver canım benim bebeğimde mama tutmadı sütüm yetmiyordu kaşıkla mama iciriyordum. İlla biberon şart değil
Havva450 Tatlisannedilekk Hastaneden geldikten sonra güzelce bir masaj yaptım 1 çay kaşığı zeytinyağı yağı her emzirmeden önce ver dedi ki kabızlığı var benimkinin gitsin diye
Havva450 Derya Çok güzel tüyolar verdim bunları biliyordum ama özenerek yazman beni mutlu etti teşekkür ederim.Gece uyusa varya gündüz uğraşmak hiç sorun değil
Havva450 MeriHera Osman Gönülal hoca var biliyor musunuz bilmem onun videolarını izliyorum bana çok bilinçli va mantıklı geliyor konuşmaları…İlk bebeğim tecrübesizlik de var evet ama iyi araştırmaya öğrenmeye çalışıyorum.Bazen çaresiz kalıyor insan bebeğin karşında aç ne yaparsan yap bir türlü besleyememistim şimdi çok şükür daha iyi