Ankara2 Arkadaşlar ikinci gebeligim,birinci çocugumu mecburu sezaryan oldum ters geldigi için,aradan 8 yıl geçti şimdi 2. gebeligim ve sanki hiç olmamış gibi korkuyorum, birde tüm anestezimi yoksa belden aşagımı almalıyım anesteziyii🙋
Naznaz Ankara2 canım konuyla alakası yok ama nedense içimde dogumum normal olmayacak gibi bir his var Allah hayırlısını versin gerçide zor muydu ilk sezeryanın
1PrensAnnesi Ankara2 ben epidural yani belden uyuşmayı tavsiye ederim bebiş doğduğnda kucağına al öp sev izle çok ama çok kutsal anlar hem zten artık çok ilerledi herşey bel ağrısı baş ağrısı çok az anne yaşıyo artk felç riskide oldukça indirgenmiş. Ben normalde olsa sezaryende olsa epidural olucam
Sonay Ankara2 aynı bende Öyleyim cnm senin yine iyi geçmiş 8sene ben 3 sene oldu bende ikinci gebeliğim aynı korku bendede var ve belden uyuştu memnun kaldım ikincisindede oyle yapmayı düşünüyorum bebeği hemen kucağıma Alıp emzirmek için . Hemde uyanık oluyorsun. Tavsiye ederim
Ankara2 Hiç zor deildi aksine ne olup bittigini anlamdan aldılar bebegi dikişleri halledip odaya geçirdiler ama 19 yaşındaydım. Aradan baya bi sene geçince korkuyor insan ister istemez
2cocuk1kediannesi Genel olduğunda bebeğede geçiyor etkisi epidural en iyisi. Spinal anormal baş ağrısı yapabiliyor. Daha yeni bir arkadaşım spinal sezaryen oldu en büyük problemi baş ağrısıydı günlerce gözünü açamadı.
Ankara2 Çok panigim normalde ama ,ilk sezaryanimde çok sakindimm,sanki sezaryane ben girmedim😄 ama şimdi aynı sakinlikte kalamıycam gibi geliyor,birde spinal ve epidural anestezi hakkında bilgisi olan varmı belden aşagı olan her ikisinimi kapsıyor acaba?
2cocuk1kediannesi Ankara2 ikiside aynı noktadan vuruluyor ama birisi (spinal) biraz daha derine omurların arasına vuruluyor diye biliyorum. Daha hızlı etki ediyor epidurala göre biraz daha güçlü. Aslında ikisindede bir acı duymuyorsun ama spinal bence daha ağır. Eğer sezaryen olmam gerekirse epidural tercih edeceğim.
Icot Ankara2 spinal zardan içeri giriyor direkt sinirlere nüfus ediyor yani ağrıyı gönderen yere vurulduğundan hemen etki ediyor. Epidural ise zarın dışında bir bölge var oraya yapılıyor en erken yanılmıyorsam 15 dk da etki ediyor. Hangisinin yapılacağına anestezi uzmanı karar veriyor sizin durumunuza göre.
Ankara2 Ben ilk sezaryanımda igneyi hiç hissetmedim yüz üstü yattım dön dediler,o an onu inan hiç anlamıyorsunuz,ama sezaryanın sonrası biraz sıkıntılı,dikişler fena acıyor ilk üç gün
Haticeyildiz Benimde sezaryen olucak bende belden asagi istiyorum komple bayilinca o ani yasayamiyosun bebegine hemen dokunup emziremiyosun o yuzden belden en mantiklisi
Tansu_26 Sonay tazeannecik1 tıp fakültesinde Melih hoca ve Mete hoca var Turgay hoca var ama onun Kendi kliniği var tıpda Mete hocaya gittim ve çok memnun kaldım diğer iki çocuğumda da gitmiştim ordan biliyorum
CansuHakanDabakan Benim ablalarım görümcelerim de hep sezeryan oldu, ama sıkıntı yaşamadılar öyle.Gaz sancısı olabiliyor bi, anestezi uzmanı iyi ayarlarsa sonrası bel ağrısı çekmiyosun.Baş ağrısı vs duymadım hiç. Bende epidural sezeryan istiyorum. Normalde panik biri değilim ama eminim o an heyecan yaparım. Bir de 2.doğumda daha heyecanlı oluyormuş ablam 2.de doğum esnasında panik olmuş olayı bildiği için sakinleşitirici yapmışlar☺ Biraz uzun oldu ama😘
Makbule_ CansuHakanDabakan Deletedmom93428 herkes karnında dursun istersin doğuncada diyor ama benim kız karnımda da durmuyor ki çok hareketli doğunca napacam bilmiyorum
Defne Bende sezaryan oldum iki cocuguma ve suan 7 aylik hamileyim buda sezaryan olcak cok zor ya sezaryan sonra . Rabbim yardimiz olsun sezaryan olanalara
Defne 28 yasindayim ucuncu cocugumda sezaryan olcak cok kilo aldim ya 7 aylik hamileyim 80 kiloyla kaldim hamile quan 100 kiloyum baya almisim demi kizlar
irem5803 Defne bende 41 kıloydum 4 ayda 8 kılo almışım 49 um şuan 7. aya kadar kaç kılo alırım bılmıyorum 😂