hafsam_omerim Bence bu kıyaslamayi ancak ilk dogumunuz normal ikincisi sezaryen olsa idi yapabilirdiniz.
Normal doğum sancısı çektim dediğiniz nedir acaba? Gerçek sancilar 10 santim açıklıktan sonra başlıyor. Ilkinde benim 45 dakika sürdü 10 santim açıklıkla o sancilar, ikincide 7 dakika.
Acıyi sorsan sanki bir ömürdu. Bu acının tek olumlu yani bitiyor olmasiydi…
Yani bilmediginiz bir durum hakkında bu kadar iddiali konusmayi ve yönlendirme yapmayı yanlış buluyorum.
Zaten sezaryenin daha zor olduğunu anlatmak için normal doğumun daha kolay olduğunu ispatlamak zorunda oldugumuzu da düşünmüyorum.
Dünyaya insan getirmek şekli ikisi de, elbette ikisinin de kendine göre zorlukları olacak. Bizler de buna dayanip sabredebildigimiz icin ‘anne’ olacağız.
Bir insana iki çeşit acı biber sunup, ‘bu daha az acı bunu ye’ deseniz de ikisinde de yanar elbette, oyle degil mi? İşin özü gün sonunda su ile hararetini dindirebiliyor olmaktır.
Bu gibi söylemler yüzünden doğum şeklinden annelerin korkmamalarini tavsiye ederim. Dogumlar çok korkunç veya atlatilamayacak güçlükte olaylar olsa, ben de ilk doğumumdan sonra ikinci doğumunu yapmazdım, post sahibi anne de yapmazdı. Herkes tek cocukla kalirdi. :)