mavisinprensesi20 Kızlar buzlukta sarmam var ama az kuru dolmada yapmak istiyorum ikisini bir pişirebilir miyim aynı tencerede yoksa sarmalar ezilir mi ??? Ayrı ayrı mı pisireyim
girl_boy_annesi mavisinprensesi20 ben en alta biberleri üzerine sarmayı koyuyorum canım hiç bir şey olmuyor dağılmadan güzel pişiyor 🥰
mavisinprensesi20 Nesrintas22 bende normalde ikisini bir yapıyorum da bu defa sarmalar buzlu dolma doldurulan onlarda kuru olunca biri lapa ölüp diğeri kuru kalır mı diye tereddüt ettim teşekkür ederim 🥰
mavisinprensesi20 girl_boy_annesi teşekkür ederim canım bende normal zamanda öyle yapıyorum bu defa sarmalar buzlu dolmalari da daha doldurucam onlarda kuru bu defa sarmalar lapa olup dolmalar Kuru kalır diye korktum 🥰bide akşama olucak ya sarmalari simdiden mi çıkarayım direk pisirecegim vakit çıkarıp direk pisireyim mi
Nesrintas22 mavisinprensesi20 dolma yapacağın pirinci bulguru içini hazırlarken sıcak suya köy biraz yumuşar
Deletedmom_51 mavisinprensesi20 pişer canım alta kuru dolma doldur koy. Üste de sarma koy. Çelik tencerede pişir suyunu da biraz fazla koy ben öyle yapıyorum
mavisinprensesi20 Deletedmom_51 ayy çok sağol valla ne bilim sarmalar buzlu ya dolmayida henüz doldurmadim acaba sarmalar lapa olur mu dedim korktum 😂 teşekkür ederim 🥰peki buzlu satmaları akşam için şimdi çıkarayım mi yoksa pisirecegim vakit mi direk çıkarayım
girl_boy_annesi mavisinprensesi20 bence yapmadan önce ılık bir su ile sarmaları birbirinden ayır çok çözülmesine gerek yok tencereye diz yemeden 3 saat önceden pişir bence biz öyle yapıyoruz çünkü dolmayı soğuk seviyoruz ama siz nasıl seviyorsanız öyle yap canım😘😘