Nevaninannesi Kızlar selam Gebeliğin henüz başındayım 6. Haftam. Haftada bir bir kadeh kırmızı şarabn yararlı olduğunu okumuştum. Dr’u ile bu konuyu konuşan bilgisi olan var mı?
Tomrishatun Nevaninannesi hic sormadım doktora ama sonuçta içinde alkol var ben olsam bebegim için içmezdim sabrederdim
Pembebulutt Nevaninannesi onu diyenin aklından şüphe ederim nerde görülmüş alkolün bebeğe yararlı olduğu 🙄
Nevaninannesi Yapılan bir araştırmayı okudum da haber olarak paylaşılmış dr u ile bu konuyu birebir konuşan var mı net bilgi bilmek istedim. Linki paylaşıyorum belki ilgisini çeken olur Teşekkürler kızlar https://www.ntv.com.tr/amp/turkiye/hamilelikte-bir-kadeh-sarap-serbest,Y-dEY-J8WUiFz2J5ihWIdA
Tugcebanu Nevaninannesi özellikle yararlı mı diye sormadım ama rakı balık konusu açılmıştı eşimle doktorum konuşurken, doktorum sen de bi kadeh şarap içebilirsin üzülme demişti 😅 tabi riske atmamak en iyisi yine de kesin yararlı diye bir şey duymadım
Pembebulutt Nevaninannesi Özellikle Merkezi Sinir Sistemi üzerine kötü etkileri vardır; erken doğum , düşük ağırlıklı bebek, zeka geriliği ve ölü doğumlara yol açabilmektedir. Gebelikte alınabilecek alkol için kabul edilebilir bir ölçü bulunmamaktadır. Hiç kullanılmaması tavsiye edilmektedir.
Senle1 Nevaninannesi canm ev yapımı şarap 1 bardak ile sınırlı olursa zararı olmuyor ben emzirirken de gebeyken de arada bı bı bardak ev şarabı iciodum çok canm cekiodu eksimsi felan🤣🤣🤣
AslanBebeginAnnesi Vallahi ben hamile olduğumu bilmeden şarap da viski de içmiştim hiçbir şey olmadı şu ana kadar çok şükür🤲🏻 Ama tabi hamile olduğumu öğrendikten sonra kesinlikle ve kesinlikle ağzıma sürmedim
Pelinakcn Nevaninannesi ablamın Amerikalı bir arkadaşı var o hamileyken içerdi ayda 1 kadeh kırmızı şarap. Ben hamileliğimin 3.ayında ağlama krizlerine giriyordum psikoloğum demişti doktoruna sorabilirsin bazen veriyorlar 1 kadeh diye
Mzyyn1903 Ben Hamileliğimin 25. Haftasında dayanamayıp 1 kadeh rakı içmiştim o sıra baktım zararlarına haftada 1 kadeh dediğim gibi 0.33 bi zararı olmiycağı yazıyordu ama kesinlikle öle her hafta 1 kadeh şarap önerildiğinede inanmıyorum kalp hastalığı içinde aynı yalan söleniyordu 😂
Damlacaa Hamile olduğumu bilmeden baya rakı içmiş sarhoş olmuştum, ama ogrnrdiktrn sonra içmedim. Ama eşim bı kac kere bu dediğiniz olaydan bahsetti ve doktora sormami söylemişti, umursamadım riske atmaya gerek yok diye ☺️
Benjaminannesi Nevaninannesi içen çok var hatta emzirirken rakı vs vs içen de var ama pek tavsiye etmem sağlıklı mı bilmem sigara daha sağlıklı onun yanında 😂