Guncem 1 hafta önce doğum yaptım. Evde en güneşli odaya aldık beşiği 28 dereceleri gösteriyordu termostat. Annemler bebeği zıbın takım giydirip muslinle kundaklayip başka bir battaniye ile sarıyordu hep. Aslında hissediyordum çocuk kan ter içinde cebellesip yine de emiyordu. Sonra bir gün burnu sık tıkanmaya başladı. Derken emerken genzine kaçırdı ve o nefessiz kaldığı bikac saniye benim için ömür gibi geçti. Nefesi düzelince acile gittik yine de. Doktor her şeye sebep sıcaklık buldu. Baya tepki gösterdi bu mevsimde böyle sarılır mi vs. Sonra araştırınca öğrendik ki yenidoğan için ideal sıcaklık 20 22 dereceymis. Benim bile aşırı usudugum bir sıcaklık… Termostat kuzeye bakan yatak odasinda 23 24 derece gösteriyor. Beşiğini oraya taşıdık. Bana o kadar serin geliyor ki siz ne düşünüyorsunuz bebek odası serin mi olmalı?
Aysekalkan Guncem seni sütün sitmasi tutuyordur anneniz bunu bilmesi lazım bu havada sadece premature üşür oda çok sarmaya gerek yokdur örtme n yeterli dir
mirage333 Guncem bende 1 hafta önce dogum yaptım. Cocuk doktoruna sordum bunu 25 max 26 derece olmali oda sıcakliginiz dedi. Kiyafet olarakda normal alt üst takimlar giydiriyorum. Kafasinin ellerınin durumuna göre sapka ve eldivende giydiriyorum. Ama kundak falan yapmiyorum. Uzerine sadece müslin örtüyorum.
ozlem_d Ben de dün birinci hafta kontrolünde oğlumu hastaneye görürdüm. Acıktığı için iki farklı zamanda iki farklı emzirme odasına girdim bir baktım klima açık ve 20 derecede ikisinde de. Bu sıcakta bana bile soğuk gelmişti ama demek ki serin tutmak gerekiyor. İnternette de 22-24 derece ideal diyor. Ben de çorap şapka vs giydirmiyorum. Kısa kollu body ile tüm gün. Yazık canların sesleri de çıkmıyor :(
Guncem ozlem_d ya demekki onların bünyesi, sağlıklı solunumu için bu gerekliymiş elin, ayağı, burnu soğuk olabilir hiç önemli değil. Ensesi göğsü serin değilse üşümez dediler. İnşallah bir daha yaşamayız ne kadar zormuş şu 40 imiz hayırlısıyla çıksaydı
Guncem Aysekalkan annem ve kayınvalidem ört yatsın biraz uyusun modundalar. Uyutma konusunda direndim sürekli uyandırıp emzirdim sarılık olmaması için ama sıcaklık için aynı hassasiyeti gösteremedim. Hastanede oda sıcaklığı 25.6 idi ve ebeler gelip bu çocuk üşümüş güzel örtün üzerini demislerdi. Bebeğim 37 haftalık doğdu. Herhangi bir destek almadan yanıma geldi direk 3270 ti prematüre sayılmaz değil mi?
ozlem_d Guncem evet bebegin üşüyüp usumedigini elden ayaktan degil gogusten kontrol etmek gerekiyormus ben de elleri sohuk diye ustunu ortuyodum hep
Guncem mirage333 iyi yapıyorsunuz.ben de termostatla takip ettim en serin yatakodam çıktı bizimle uyuyacak. Şuan normal iç zibini ile dış takımı var. Üzerine de penye battaniye örttüm. Gevşek biçimde. Emzirirken şapkasını çıkarmaya dikkat ediyorum vücuduma yapısınca inanılmaz ısınıyor garibim. Eldiveni gece uykusunda takicam sadece.