Deletedmom_85 öncelikle bu yaklaşımınız ne kadar güzel, böyle annelerimiz çoğalmalı 👏 ben rehber öğretmenim. Kişisel gelişim ve gelişim dönemlerine ait çok kitap okumama rağmen ele avuca sığmayan, 10 tane erkek çocuğa bedel bi kızım var 3.5 yaşında. Emzirme yenidoğan bakımı vs çok okudum fakat bazen teoride olanla uygulamada olan çok başka oluyor. Kızıma 30 tane farklı emzik denedim tutmadı ve 30 aylık olana kadar beni emzik olarak kullandı. Bundan çok yakınıyordum ama meyvesi 33 aylık olup da kreşe başladığında anladım. Uyum problemi yaşamadı öğrenmeye çok açık bi bi çocuktu şükürler olsun hala öyle. İlk aylarından itibaren kelime kartlarından çok faydalandık. 9. Ayından itibaren de adım adım eğitim seti kullandık en çok onların faydasını gördüm. 6 aylıkken anne demeye başladı yaşına girdiğinde 2 kelimeli cümleler kurabiliyordu🥰🧿 hiç oyuncak oynamadı 3 taşına kadar o yüzden siz heves edip boşa para vermeyin çocuğunuza göre şekil almanız daha sağlıklı. Aslında hep bahsettiğim şey şu, her çocuk özel hepsinin gelişim dönemi benzese de özellikleri farklı olabiliyor çocuğumuza göre şekil almayı kabullendiğimiz anda doğru ebeveynlik başlıyor. Ben 1.5-2 yaş aralığında kızımın burda hata yaptım her çocuğun uykusu beslenmesi aynı olacak gibi inatlaştım çocuk zaten inatlaşma döneminde çok yoğun krizler yaşadık. Yine söylüyorum çocuğumuzu doğru kabullendiğimiz anda her türlü bilgi çöp oluyor çocuğumuzun gözündeki o ışıltı zaten hangi yolun daha doğru olduğunu gösteriyor. Şimdi 20 haftalık hamileyim şu an kendimi daha deneyimli hissediyorum ilk çocukta ister istemez acemilik oluyor