mrs_elisah Selam kızlar 2021 Ocak ayında ilk kızımı kucağıma aldım çok şükür. Sezaryen doğum yapmıştım. Şimdi 25 haftalık hamileyim. Ekim sonunda sezaryen ile 2. Kızımı kucağıma alacağım Allah nasip ederse 🤲🏻 Bazı şeyleri çektim size fikir olması açısından. Kızımın bütün eşyalarını kaldırmıştım. Şimdi bu kızımda kışın doğacağı için hepsi kullanılacak. Battaniye meselesi -1 kalın battaniye (mutlaka olmalı hastaneye VS giderken) -1 alize puffy battaniye -1 tane elyaflı battaniye (beyaz olan üstü dantelli. Bunu annem çeyizcide yaptırdı eski dantellerden 🤗) -3 adet 4 katlı müslin -2 adet tek katlı ince müslin -10 taneye yakın penye battaniye (çoğu hediye geldi ama en az 5 tanesini kullanıyorum kışın kundak yaparken iyi oluyor) -2 tane triko battaniye -2 adet Polar battaniye (annemin hediyesi) -1 adet rokoko işlemeli kundak (K. Validemin hediyesi ama malesef kundak olarak kullanamadım alt tarafındaki çıkıntılar bebeği rahatsız ediyor. Kızım 18 aylık yaz boyu üstüne örttüm) Lohusa takımı meselesi -2 adet beyaz lohusa takımı ( 1 tanesi tam kışlık markası Haluk bayram Polarlı Sabahlıklı böyle yazınca modellerini bulabilirsiniz inanın çok kaliteli ürünleri, diğeri effort marka kumaşı ince normal lohusa takımları gibi. Bunların en iyi özelliği Pijama belinin ayarlanabiliyor olması ve üst kısmın düğmeli olması kolay emziriliyor) 1 takım normal Pijama Takımı önden düğmeli 1 adet gecelik ( sezaryen doğum yapacaklar için ) Göğüs pompası -Mamajo tekli elektrikli usb göğüs pompası modelini kullandım çok memnun kaldım. Gümüş kapak Silvernurse ( çok memnun kaldım doğumdan önce kullanmaya başladım ) Bebek için Not: ben alışveriş yaptım ama hem eşim bir sürü hediye aldığı için bebek kıyafetim çok bir kısmını yazıcam lütfen fazla demeyin çoğu hediye annem ve eşimden 0-3 aylıkları yazıyorum 10 taneye yakın Uzun kollu yandan ve alttan çıtçıtlı body (bunların kullanımı kolay oluyor ilk zamanlar çok kirleniyor değişimide rahat bu şekil olanların fotoda var) -10 taneden fazla uzun kollu zıbın -10 taneden fazla kısa kollu zıbın -1 tane astronot mont ( bizimki 3-6 aylık ) -10 taneden fazla tek tulum -10 taneden fazla alt üst takım (bence alt üst takım daha rahat değişirken ama tulumda daha güzel duruyor 🤣) -2 tane 5 li hastane çıkışı -1 tane 10lu hastane çıkışı -2 tane nevresim takımı
mrs_elisah mrs_elisah - emzik avent ultra air aldım ( hemen tutmuştu yine aynısını alacağım) Biberon lansinoh set almıştım bu sefer Dr. Browns alacağım ilk kızımda Türkiye de çok bulunmuyordu alamamıştım. Bebek bezi e bebeğin baby me kullandık çık memnun kaldım son 3 aydır sleepy natural alıyorum ondanda memnunum yine devam edeceğim 2. Kızımda. Islak mendil sleepy natural veya uni baby Şampuan Hipp (içeriği temiz ve fiyatı diğerlerine kıyasla uygun Masaj için duştan sonra 2 3 Damla hakiki zeytinyağı
Minigim38 Ayyy masallah ne kadar cok battaniye varmış bu kadar gerekli mi gerçekten. Ben 2 tane kalin battaniye 2 tane nohut battaniye 2 tane penye gibi aldım kasimda dogumum olacak daha almam gerekli mi
mrs_elisah Minigim38 bence yeter ama kundak yapmak alt açmak omuz bezi olarak kullanmak içinde 2 müslin olsa iyi olur diye düşünüyorum. Benim çoğu hediye geldi o yüzden her şey fazla lütfen kimse kendi eşyasına bakıp az gibi görmesin. Benim niyetimde Allah izin verirse peşpeşe 4 çocuk olduğu için elimde tutuyorum.
Cananyildiz Minigim38 ben 1 kalın battaniye 1 puffy battaniye 1 nohut battaniye aldım yeterli bence 3 adet.
mrs_elisah siriniko2511 bana çoğu hediye geldi ama müslinleri evet hepsini kullanıyorum. Bi de biz sürekli uzun yolculuk yapıyoruz araçta yedekte tutuyorum. Ama tabiki bu kadar aşırıya gerek yok.