Emine123kuzu Elayvzz asla düşürmüyor yemiyorum yükseliyor ara öğün yapıyorum yükseliyor kendimi uzmeyeyim diyorum ama kafam çok takılıyor bebeğimin bu yüksek şekerden sonra nasıl onuda bilmiyorum 3 hafta önce herşey normaldi ama şimdi bilmiyorum yiyemedigim içinde bebek beslenmiyor mu ki diyorum kafam dopdolu
Sevgilibocuk Elayvzz evet önce çok irilesti insülin ve diyetle kontrol altına aldık baya zorlandım su anda stabil gidiyor 3610 gram 50 cm ama çok dikkat ediyorum diyetime 82 kiloyla hamile kaldım 89 a çıktım tekrar 82 kiloyum şu an ben yaklaşık 3 aydır muz yemiyorum yasaklı meyve listemde tatlı dondurma çikolata hiç yok 😔 sadece listede yazılı olan meyveleri yiyorum diyetisyene gidiyor musunuz onu ihmal etmeyin çok önemli çünkü 34. Haftada kızım birden 600 gram aldi suyum arttı böyle devam ederse erken dogurursun dedi doktor çok korkuttu ama Allah a şükür toparladim inşallah sizde toparlarsiniz 🙏
Emine123kuzu Elayvzz insülin kullanmıyorum fakat böyle giderse başlatırlar galiba değil mi açlıkta toklukta yüksek geliyor çünkü, açken yüksek başladığım için tokluğumda yüksek oluyor haliyle çözemedim gitti
Elayvzz Emine123kuzu doktordan çıktım şimdi gece insülini başlattı gece saat 3 de ölçüm yap dedi ona göre hpoglsemi mi ona bi bakalım dedi 5 gün bi böyle bakalım ona göre dozumuzu yükseltelim dedi inşlh düşer ya ama bol bol hareket et yürü günlük 45 dk dedi akşamları
Sevgilibocuk Elayvzz benim başka problemlerde olduğu için yurumem yasak 😔 ama siz mutlaka yürüyün güzel sonuçlar alirisiniz İnşallah 🤗 zaten 2 doz arttırıyorlar düşmezse tekrar o şekilde yükseliyor dozlar benim de öyle oldu
Emine123kuzu Elayvzz bizde şimdi 5 günlük takip yapacağız artık ona göre başlatır ya da başlatmaz, istemesemde insülini sağlık için mecbur yapacağız artık, bir kac gündür yürümüyordum belki sebepte olabilir yürümemek tabiki
Sevgilibocuk Elayvzz zaten hep 2 hafta öndeydi açlık tokluk testi istedi doktorum yüksek çıkınca yükleme yaptık o da yüksek çıkınca insülin başladık endokrin ve diyetisyene başladım ama en fazla 34. haftada irilesti sonra diyetisyen ve endokrin doktorunu değiştirdim sağ olsun onlar stabil kalmasını sağladı şu anda alması gereken kiloyu alıyor ilk gebeliğim de oğlum da 4250 doğmuştu şeker çıkmamıştı ama bu hamileligim başından beri sıkıntıli geçiyor hem düşük erken doğum riski vardi kan sulandırıci ilaçlar kullaniyorum hem de şekerle mücadele ediyorum sağ salim doğsun da başka bir şey istemiyorum 🙏
Elayvzz Sevgilibocuk benim hamileliğimde zorlu geçiyor malesef 12. Haftaya kadar düşük riskim vardı yattım hep oksapar kan sulandırıcı kullanıyorum gebeliğimin başından beri şimdi bu şeker çıktı insülin de vuruyorum Allah yardımcımız olsun canım evlatlarımız sağ salim doğsun da başka bişey istemiyorum
Zeynepppdyg Elayvzz korkmayın bende 38+1 im 28 hafta ve 32 haftada şeker atağa geçiyor bu haftalarda bebekte hızlı büyüdüğü için insülin dozunu arttırın yediklernze dikkt edin bir haftaya rutine girer şekerleriniz benm şuan yaptğm insülinler fazla geliyor tam tersi sürekli şekerim düşmeye başladı stres yapmayın stres şekeri tetikliyor daha çok
Elayvzz Zeynepppdyg evet doktorum da öyle dedi bebek büyüdüğü içinmiş gece insülini verdi günlük 45 dk yürüyüş yap düzelir dedi
Perikizi83 Açlık 103 , şeker yüklemesi sonrası (50) 196 çıktı.diyetisyene gittim 4 hafta sonra açlık 74 , tokluk 105 çıktı.31 haftalık gebeyim.Doktorum tebrik etti.diyetimi bozmadım ,yürüyüş yaptım