Hemoroid belası yüzünden sezeryan doğum için gün aldık doktorumuzdan. 39 haftaya kadar normal doğum isterken spinal korkuyla yuzlesmeye mecbur kaldım.. 39+3 te sabah hastanemize gittik.artik kavuşma günümüzdü..
Siramiz bekledik saat 11bucukta bir ebe beni odaya aldık. Tamamen soyunup verdiği önlüğü giymemi istedi.. beni sedyeye aldi.saçlarımı topladık bone taktik, damar yolumu açtı. Eli çok hafif ve çok tatlı dilli Genç bir ebeydi.sondadan çok korkarken o kadar açıklayıcı anlattı ki nasıl taktığını anlamadım bile…Kapıyı açtı.disarda tüm ailem beni bekliyordu. Haydi gidiyoruz video çekim hatıra kalsın dedi. Asansöre kadar videomuz çekildi. En son selfie çektik.
Eşimde bende hemşire olduğumuz için çalıştığım hastanede doğum yaptım. Doktorumuz eşimin doğuma girmesine izin verdi.Omrumde hiç ameliyat olmadım. O masaya hiç yatmadım.ameliyat salonu gerçekten soğuk, ama ben korkudan terliyordum. Ebemiz sedyeye oturmami söyledi. Ona doğru başımı öne egdirdi.cenemi göğsüme yaslatti. Omuzlarimi çok yorgunmusum gibi salmami söyledi. Arkamdaki anestezi doktorumuz bana yapacağı işlemi anlattı.ve o anda belimi batikonla siliyorlardi. Bı soğukluk hissettim sadece. İğnenin girişini ilacın verilişini asla hissetmedim.. inanın şok oldum. Günlerce bundan korkmuştum halbuki.. sonra beni hızlıca sedyeye yatırdılar. Ben tabi ayak parmaklarımi oynatmaya çalışıyordum acaba uyustum mu diye .🙃 Sonra bı karıncalanma başladı. O ana kadar üstüme yeşilleri ortmuslerdi bile. tüm bunlar olurken zamanin farkına varamadım, ve ağlama sesini duydum. Göbek adıni sordu ebe 😊 doktorumuzun adını koyduk. Ben şok ne kadar hızlı oldu diye.. bebegimi gösterdiler.. hemen giydirmeye yan tarafa aldılar. Ve beni dikmeye başladılar. Hicbirsey hissetmiyordum.. sarhoş gibi anı yaşayamıyor herşeyin nasıl bu kadar hızlı olduğunu düşünüyordum.bebegimi benden 5 dk önce çıkarıp yenidoğan bebek odasına aldılar. Asansörün orda aileme göstermişler.anne gelmeden bebeği vermeyiz demişler 😊 beni odaya getirdiler. Sonra hemen bebeğimi göğsüme 😊 emzirme eğitimi verdiler. Bacaklarımı 4 saat hissetmedim, ağrım yoktu çünkü ağrı kesici yaptılar. Sonra yürütmeye çalıştılar oda içinde en fazla 10 adım atabildim. Gaz çıkarmak gerekiyordu. 2.gun kolidorda yürüttüler. Gazimizda çıktı, sütüm yetmiyordu. Gelmiyordu. Ama bebeğin ilk doğduğunda midesi kiraz kadarmış. Göğsümden gelen damlacıklar ona yetiyormus. 48 saatimiz dolunca taburculuk islemlerimi kendim yaptım. Tabi bu süre zarfında bol kayısı hoşafı, merdiven inip çıkmak,kolidor yürüyüşü, Nescafe 😊 sütüm 4.gun goguslerimden çeşme gibi aktı 🙃 şuanda bebeğim 9gunluk bol bol süt banyosu yapıyoruz. Sezeryan ağrılarım yok.dikislerimiz alındı, göbek bağımız düştü.. zaman çok hızlı geçiyor. 40 hafta nasıl bitti, bu yakışıklı hangi ara doğdu inanamıyorum.. sizinde herşey su gibi geçer inşallah.. hiçbirseyden korkmayın. İnsan bilmediği şeyden korkarmis.. ama inanın bilseniz korkacak birşey olmadığını anlayacaksınız 🤗