Mylife580 Kızlar kocakarı hurefesi mi desem google amca hurafesi mi bilemedim :) hamile kadın çiğköfte yiyebilir mi (etli) çigköfte acaip severim bide evde yapılan haftaya kuzenimin düğünü var bi gün öncesi köfte yapılacak bende kendimi hazırlıyorum:) Daha önce yiyen oldu mu olmadı mı bi sıkıntı oldu mu ayyy valla bunu sormazsam olmazdı :) Hadi bi yoruma geliverin bacım :)
Cinarveannesi Mylife580 konuyla alakası yokta bizim o tarafta olur düğünden birgün önce çiğ köfte nerelisiniz ben Kahramanmaraş Afşin.😊
Mucizemiz-Uraz Mylife580 çiğköfte etli yenilmemesi lazım, hatta doğum yapana kadar hiç tüketmeyin. Dükkanlarda satıla. çiğköftenin içinde ki etin çiğ olduğunu biliyorum o da bebeğe çok zararlıymış. Bebeğin görme yetkisini bile zayıflatıyormuş. Dikkat edin, hamileyken çoğu anne sevdiği şeylere ara veriyor yemiyor.
Ebbruc Mylife580 çiğ et, tavuk, balık, yumurta hamilelik sürecinde uzak durmamız gereken şeyler canım. Toxoplazma riski var, o yüzden malesef etsiz çiğköfteyle yetinmen gerekiyo hamilelik sürecinde
Emirsmomm Mylife580 çiğ et hamilelikte yenmemesi gerekiyormuş kesinlikle .. sana etsin yapsınlar az birşey
Mylife580 Cinarveannesi ahaha evet canım bizim buralarda da bazen yapmak isteyen yapar güzel de oluyor yani Kırşehirliyim :)
Melismelo Ciğköfteyi asla etli yiyemem malum ciğ😂🙄 ama bence sizde yemeğin ciğ et toxoplasma fln bakteri kaparsınız
Mylife580 Melismelo ay canım önceden etsiz mi vardı eskiden ne güzel yaparlardı hiç bilmezsin bile lezzeti bi başka oluyordu..Ama tabi hamile olunca iş değişiyor yenmemesi gerekiyormuş
Mylife580 Mucizemiz-Uraz dükkanda etsiz çigköfte satanlara dikkat ederek tüketiyorum canım öbür türlü yemedim daha hiç
Bguzeel Mylife580 yiyin yada yemeyin demek haddim değil asla yenmemesi gerektiğini de biliyorum fakat eşim diyarbakırlı yapıldıgında da böyle tadımlık nefsimi köreltecek kadar yedim valla ☺️ Şükür bi rahatsızlık hissetmedim.
Mylife580 Bguzeel bende öyle tadımlıkda olsa yemek istiyorum bizim buralarda besmeç yapılır bilir misin bilmem tavada pişirirler biraz olmadı öyle yapıp yerim :)
tuba-berfin Canım ben urfalıyım malum bizde köftesiz zaman olmaz doktorum o yüzden direkt uyardı çiğ et olduğu icin cigköfte yeme diye
Denizovski Mylife580 Toxoplazma testiniz ne çıktı? Bağışıklığınız yoksa bırakın çiğ et yemeği dokunmaya bile izin vermiyor doktorlar. Hamilelikte kesinlikle çiğ et tüketmeyin