Eliff_ 32 haftalık olduk bugun tam domtor kilosuna bakınca bebege hiç bakamamışssın 1 hafta geride azarlar gibi konuştu kilo alması için ne önenirsğniz acaba
Mu28 Eliff_ direk doktorunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim. Ne demek azarlamak ! Ayrıca bir hafta önden ya da geriden gelme gitme durumları çok çok normal ! Bir doktor anne adayına bakamamışsın diyemez bunu daha doğru üslup ile ve yumuşak bir dille anlatması gerekir.
Oelrlrkmemdmd Eliff_ ne alaka ya azarlamak benim 2 hafta gerilik vardı bebeğimde doktorum senle alakalı değil dedi bebek yapı olarak küçük dedi ama ben o ara beslenmeme dikkat edip bir haftaya düştü çok şükür
benimmdunyamm Eliff_ o nasıl doktor öyle ne demek bakamamissin bir doktor böyle bir laf mı söyler normal yediğin rutin şeylerden kilo alması lazım bu senin elinde değil bakamamissin çok incitici bir kelime doktorunu değiştir benim bebeğim hep 1 hafta geriden geliyor doktor hiç oule birşey demedi
Gulcahan 2 hafta geride yada ileride olması gayet normal bunun için azarlamasıda saçma süt ürünleri ceviz yumurta et tavuk bunlar kilo yapar
Defne0707 Bol çerez, kurutulmuş meyveler, hafta 2 kez balık, bol yeşillik özellikle ıspanak, kabak çekirdeği bol yemelisin sık sık beslen atıştır
Nil- Eliff_ bakmamışsın ne demek doktorunuzu değiştirebiliyorsanız değiştirin bence ceviz yoğurt muz peynir yulaf bol bol salata yemeye çalışın bunlar sağlıklı şeyler tabi kilo aldırır aldırmaz onu bilemiyorum
tupbebekannesi522 Eliff_ Öncelikle bol su içmelisin. Her gün kuruyemişler süt yoğurt peynir muz tahinpekmez Kurubaklagiller kaşar peynir.
Eliff_ bende zaten öyle tepki vermesine şok oldum ne diyecrgimi o an şaşırdı. 1730 kilosu diger postlardada 32 haftlık olan bebişler kıyaslama yoamak sitmeme ama bu kilolarda olan çok vardı öyle bi tepki vermesi çok üzdü beni
_Sahra Eliff_ genel olarak 1800-2000 arası beklenir bu haftalarda çokta düşük değil ki bebeğinizin kilosu bu hafta almaz haftaya alır velevki gerçekten çok düşük olsun bakamamissin ne demek yinede böyle birşey söyleyemez bazı doktorların üslubunu anlamakta güçlük çekiyorum
Elvanguzel Eliff_ bebeğiniz minyon olabilir azarlamasi saçma ki hemen değiştirmenizi tavsiye ederim benim oğlum 34 haftalikken 1750 Gr minyon doğmuştu sonradan açıldı olabilir yani anne karnında zayıf olan bebekler doğduktan sonra kendi yasitlarina ulaşabilir geçebilirler ama hiçbir zaman kilo sağlıklı olduğu anlamına gelmez önemli olan doğana kadar bebeğin 2500 kiloyu görmesi inşallah geçer sizinde ve önemli olan sağlıklı olması 1 hafta ileri geri sorun teşkil etmez 3 hafta ileri ve gerisi sıkıntı oluyor boşverin bazı doktorlara anlam veremiyorum gerçekten karşısında hamile ve stresli bir kadın var nasıl bu kadar düşüncesiz oluyorlar anlamıyorum 🤷🤷
Eliff_ bol su içiyorum Urfada sıcaklsr 45 derece oldugu için :) muz çerez ve meyveye agırlık vereyğm bu hafta
zehraduman Eliff_ normalde 38 haftada olması gereken bebeğim 36 haftada takıldı kaldı gelişmiyor kilo almıyor büyümüyor doktorum sadece sakin olmamı herkesin başına gelebilecek bir durum olduğunu kendimi suçlamamam gerektiğini söylüyor. Kontrolleri sıklaştırdık takip ediyor şuan bebeğin sağlık açısından bir sorunu yok çok şükür sadece beslenemediği için suyunu bitirmesinden korkuyoruz bugün yarın doğsun diye bekliyoruz. Eğer genetik olarak küçük bir bebek olacaksa sizin elinizde değil ki doktorun sizi azarlaması çok saçma varsa yapılabilecek bir şey söylesin de onu yapın o zaman yemin ediyorum bazı doktorlar da kafayı yedi iyice saçma sapan davranıyorlar
Eliff_ çok teşekkür ederim yazdıklarınız için motive ettiniz gerçekten bende çok üzüldüm burda çok yazı takipmediyoeum 1 hafta geri 10 geri normal ama doktorumun galiba uslubu biraz kötü son aykara girdim diye degişmedim ama çok pişman oldum keşke başta değişsseydim diye
Elvanguzel Eliff_ yinede değiştir canım böyle doktoru ben doğumumda istemem açıkçası son ana kadar değiştirebilirsin araştır bence
Mu28 Eliff_ hafta son ay farketmez bugün bakamamışsın diyen bir doktor yarın doğumda bağırıyorsun ıkınamıyorsun diye de azarlar. Bütün sağlık çalışanlarına saygım sonsuz ama haddini bilmeyene asla ! Ki şahsen böyle bir doktorun eline doğsun istemezdim çocuğum İçin. Bir şey olsa Allah korusun sen bakamadın da böyle oldu der çıkar işin içinden! Siz içinizi ferah tutun kilosu normal bebeğinizin haftasına göre olması gereken aralıklarda !