sinemmyilmaz_74 Ete dokunulmadıgını bugün ögrendim ve çok pişmanım inşallah yüzüme felen dokunmamışımdır leke yapabiliyor muş😒
kahvesever__ sinemmyilmaz_74 hamileyken çok dokundum çok doğradım hiç bir şey olmadı oğlumda leke falan hurafe öyle şeyler
_ozlmm sinemmyilmaz_74 ah sorma ben biliyordum ama mecbur dokundum bir şekilde doğranması gerekiyordu eldiven takmak da hiç aklıma gelmedi bende inşallah yüzüme sürmemişimdir diyorum dalgınlıkla falan umarım hurafedir
Ozge sinemmyilmaz_74 onlar hurafe bence. Benim bebeğimin ensesinde leke var ama eşimde de var. Kayınbabamda da varmış. Bence öyle şeyler genetik.
yigitinannesiiiii sinemmyilmaz_74 leke ciğere dokunusan olur derler bizim orda ama hurafe bunlar ete dokunmaman için toxo plazma testinin negatif olması gerekiyor yani bağışıklığın yoksa ete dokunmazsın içerizinde prazit bulundurduğu için korkucaksan bu tarz bişeyden korkabilirsin onun dışındaki hurafelere inanma canım 😊😉
Verasmommm sinemmyilmaz_74 ben kurbanda çok ete dokundum ve doğradım da henüz doğum yapmadım ama bu durumların oluşabileceğinden devamlı uyardılar elini yüzüne sürme diye bu sebeple elimi saat başı yıkadım ve bir yerime de sürmedim sonrasında da iyice ellerimi yıkadım ete dokunmayın demelerinin sebebini de şey olarak duymuştum çiğ ette bakteri olabilir size bulaşmasın o sebeple de sürmeyin diyor olabilirler zararlı sonuçta hatta dinlendirilmesi gerektiği hemen tüketilmemesi gerektiği tüketilecekse de iyice pişirilmesi gerektiği de sıklıkla dile getiriliyor
busracnr sinemmyilmaz_74 ben güle dokundum yüzüme vurdum kokladım. Çilek yedim aşırı çok. Kurban bayramında akşama kadar et doğradım çocuğum doğdu 14 günlük hiç bir yerinde bir leke yok😊
Melismelo Yanlız et mevzusu leke icin değil öyle şeylere inanmayın, dokunmayın derler cünki toxoplasma bulaşa bilir eldivenle dokunun derler ondan
Ruyahilal sinemmyilmaz_74 ben de bunun hurafe olduğunu bilmeden doktoruma sordum. Benim babaannemin lafları bunlar dedi 🙈 Enfeksiyon vs gibi risklerden dolayı Hastalıklı hayvan etine ya da yabani hayvan etine dokunman uygun olmaz ama zaten kurbanda kesilen hayvanlar bellidir ve zaten hasta olsa kurban edilmez dedi. Yani gönlünce etini doğrayabilirsin dedi. Sizin de içiniz rahat olsun :)
Birminikcivciv sinemmyilmaz_74 Niye zamanında annelerimiz etleri kime doğratıyordu. Bende dokundum Allah’a emanet inşallah
_tulayb26 sinemmyilmaz_74 et çilek nar Gül dokunma iz olur bide bi hayvana çok bakma diyorlar çocuğun ona benzer kız hurafe hepsi ben hiçbirini dinlemedim evde tekim yanımda ailem yok ne yapayım ben çilek istiyordum et istiyordum kim yapsın saçmalık onlar mis gibi de çocuğum oldu 21. Güne girdik bile sadece etten sonra ellerini iyi yıka çiğ olduğu için o da başka bişey yok
ikicocuklubiranne sinemmyilmaz_74 yok artık nereden duyuyorsunuz bunları 😬 9 ay boyunca et yemeği yapamayacak mıyız yani
RehoGelin sinemmyilmaz_74 kurban üzerimden geçti desem yeri içini çürükletme sen birşey olmaz eti çiğ yemediğin sürece tabii
Hlalcg sinemmyilmaz_74 ben dokundum ve hala yemek yapınca dokunuyorum . Bunlar batıl inanç . Geçmişimizde annelerimiz hep dokunmuş
Irem88- sinemmyilmaz_74 sadece kurban bayramında değil mecbur sürekli dokunuyorum yemek yapıyorum 🤷♀️Allah ın izniyle hiçbirşey olmaz takmayın
MorKelebek54 sinemmyilmaz_74 kuzum sıkma canini boyle şeylere. Bunlar taaa yıllar oncesine dayananan dogrulugu belli olmayan seyler. O yuzden takma kafana bisi olmaz insallah kuzum😀😀😀