Akasya Merhabalar burda doğum hikayemi yazmak bana da nasip oldu. 13 Eylül günü tüm gün ufak sancılar ile günü geçirdim. Eşimle hatta iddaya girdik pazartesi olmadan doğururum dedim. Eşim ise doğurmazsın dedi.☺️ 14 Eylül sabahı doktor kontrolümüz vardı. Kontrole gittiğimizde açılmamın 2 cm olduğunu ve suyumun azaldığını söyledi doktorumuz ve yatışım yapıldı. Ufak tefek sancılarım vardı ama yatışım yapıldıktan sonra 10:00 da sancılar çoğalmaya başladı. Doğumhaneye eşim ile birlikte girdik her sancıda eşimin tepkisi bana moral verdi. Derken saat 12:00 da nts sonuçlarına göre bebeğimin sancıları kaldıramayıp sıkıştığını söyledi doktorumuz ve hala açılmam 2 cmdi. Bu kadar açılma ile gece ancak doğurabileceğimi ve bebeğimin dayanamayacağını sezeryan olmam gerektiğini söyledi. Sezeryandan o kadar korkuyor ve istemiyordum ki beklemek istediğimi söyledim. En azından 2 saat daha. Bebeğime ve kendime güveniyor yapabileceğimize inanıyordum. Ve doğumhanedeki ebemiz sağolsun normal doğum yanlısı olduğundan konuşmaları ile sanki doktorumuz sezeryan istiyor hemen bitirmek için uğraşıyor gibi geldi. Ve 2 saatten daha fazla bekleme kararı aldık. Tabi doğumhanedeki destekçilerim görümcem, kardeşim, arkadaşım ve eşim sağoslunlar her sancıda masajlar yaparak rahatlatmaya çalıştılar. Bu arada oğlumda hissetmiş olacak ki nts deki kalp atışları sancıda düşerken normale dönmeye başladı. Ebemiz doğumu hızlandırmak için suyumuzu patlattı ve bir tane suni sancı verdi. Suni sancı bittiğinde benim sancılarımın daha fazla olduğunu gördük. Ve 17:00 da sancılarımın yükselmesi ile oğlumun kalp atışları düşmeye kendini toparlamada zorlanmaya başladığını gördük. Bu sefer ebemiz de sezeryana girmeni istemem ama normal doğumu beklersen bebeğin sorunlu olarak doğabilir dedi ve açılman 3 cm sabaha kadar bekleriz ama bebeğinin beyin hücreleri ölür ve bunu istemeyiz dedi. Artık sezeryandan başka yolumuzun olmadığını öğrenince kabul ettik. Normal sancılarımın 3 katını çekeyim ama sezeryan olmim diye çok söyledim ama artık elimden birşeyler gelmediğini anladım ve sezeryana alındım. 17:15 de oğlum doğdu. Ve 18:00 de kendime geldim. Çok şükür oğlum sağlıklı bir şekilde kucağımda. Azıcık uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏🏻 Herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin Rabbim🙏🏻🙏🏻🤗
Puhukuzusu Akasya Canım selamlar, öncelikle tebrik ediyorum bize de nasip etsin güzel doğumlar :-) Doğumun Kurtköy Ersoy’da mı oldu? Evet ise, doktorun kimdi? :) ben de oraya gidiyorum da.