31.haftamda plesenta yaşlanması başlandı bu yüzden surekli kontrole gidiyordum. Plesanta yavaş yavas yaslanmaya devam ederken 36.haftamda şekerim yükselmeye başladı 34. Hafta da erken doğum ihtimaline karşı ciğer geliştirici vuruldum cunku plesanta tamamen yaşlanınca bebek hemen alınacaktı. Son kontrolümden 5 gün sonra bebegin hareketlileri yavaşladı. İki gün boyunca devam edince doktoruma yazdım ertesi gün kontrole çağırdı ve bebegin boynuna 2 tur kordon dolanmıştı ve haftalardır doğum pozisyonunda olan bebeğim makat gelişe dönmüştü ertesi sabah 6 da sezeryan doğum planlandi. İlk doğum olacağı icin cok korkmuştum fakat hicbisey hissetmedim. Bebeğim doğduğunda bir tur boynunda bir tur da bedeninde kordon dolanmıştı. Yarım saat kuvezde oksijen desteği verildi. Sezeryan sonrasi kum torbası ilk yürüyüş ve karnıma bastırma en zorlayıcı seylerdi benim icin yine de insan acısını cok çabuk unutuyormuş. Bence son haftalarda bebegin hareketlerindeki azalmalari daha fazla onemseyin. Su an 2 haftalığız gayet de sağlıklıyız 😇