Doğum hikayelerini okurken hep sezeryan odaklıydım . Sezeryan hikayelerine bakıyordum ve hep pozitif olanlara baktım . Son ana kadar sezeryan ya da normal istiyorum diye bi istekte bulunmadım . O zaman gelsin yavrum nasıl gelecekse öyle olsun dedim . Neyse doğumum nasıl oldu onu anlatmak paylaşmak istiyorum . Belki sizlere faydam olur . 36+2 de rutin kontrol nst için hastaneye gittim. Muayeneden önce nst ye bağlandım . Doğum sancılarım varmış ben hissetmiyorum diye nstyi iki kez çektiler . İlkinde çikolata yiyorum süt içiyorum yavrum oynasın diye . Hemşireler gelip gidiyor yanıma yüzüme şaşkın bakıyorlar . Bi sorun mu var diye sorunca sancılarınız çok yüksek hissetmiyor musunuz dediler . Çok tatlı ağrılar geliyordu bana ama evde de 1 haftadır aynı ağrılar vardı. Ben yalancı sancı zannediyordum çünkü çok hafif ve tatlı sancılardı. Neyse tekrar ölçelim heyecanlandınız sanırım dedi biraz yan dönmemi isteyip tekrar nst ye bağladılar . Bi yarım saat daha öylece bekledim ama kalbim deli gibi atıyor korkuyorum bu sefer . Neyse nst bitti hemşire sancılarınız doğum sancısı doktorunuza çıkın asistanına durumu söyleyin biz de bildireceğiz dediler . Hastane koridoru o kadar uzadı ki benim için ayaklarım titriyor yürüyemiyordum. Doktor sancısı olan hastayı alalım diyince kapıdakilerin bana bakışı ile kalbim iyice çarptı . Doktor çatı muayenesi için bekleyecektim ama sancın var kontrol edelim dedi. Doktor muayene esnasında biraz canımı yaktı . 2-3 cm açılman var doğum başlamış zaten birazdan suyun gelir son kez ultrasonla bakalım bebeğine dedi . Kalbim durmuş gibi uzandım . Doktor son pozlarını çekiyor oğlumun ama ben görmüyorum bile doğum başlamış dedikten sonra dünya durdu benim için . Neyse asistana seslendi doğumhaneyi ara hazırlansınlar normal doğum olacak dedi . Allahım ölüyorummm şuan bile yazarken titriyorum . Hem kontrol diye gittim hem de daha 36 haftalık bebeğim çok erken . Eşim var sadece yanımda o işlemler için gitti beni hastane yatış personeli doğumhaneye yönlendirdi . Allahımmm asansörde bacaklarımdan sıcak sular indi . O anda yanımda kim var bakmadan suyum geldi diye kendi kendime konuşuyorum . Yanımda hiç bir şey yok . Hastane çantam hazır ama evde bıraktım daha erken diye. ( mutlaka 32 de 34 de hazırlamış bulunun kızlar ) arkadaşlarımızdan rica ettik getirdiler . Ailemizden uzakta yaşıyoruz sadece eşim ve ben başladı doğum anım . Odaya geçtim üzerime önlük verdiler ve hasta bezi çünkü su geldikçe geliyor böyle bir şey yok kızlar sanki damacana içinde yaşamış yavrum 😂 . Ben odada yürüyüş eğil kalk yapmaya başladım . Ebe nst cihazı ile yanıma geldi açıklığına bakalım dedi . Sancılar yine tavan ve müthiş haber açıklık 5-6 cm olmuştu bile . Bu gece bi kaç saate doğurursun dedi gitti. Ben ohhhh çok güzel derken sancılarım burdan sonra kendini hissettirmeye başladı . Müthiş bi ağrı bastırıyor gidiyor ama çok kısa sürede geri geliyor . Rahatlamak için sıcak duşun altına girdim . Annemden başka kelime çıkmıyor ağzımdan .sancı geldikçe sıcak suyu karnıma tutuyorum anne diye bağırıyorum . Eşim de bu arada içeride Meryem ana otunu suya koydu ve dualar ediyor ( bence çok faydası oldu) Neyse böyle sıcak suyla sancı çekerken ebe arada gelip bakıyor açıklığıma gidiyor. Artık dayanacak gücüm kalmamışken ebe tekrar nstye bağlayıp açıklığımı kontrol etti . Açılman tam süpersin hadi gidiyoruz dedi ve tekerlekli sandalye ile doğumhaneye geçtik. Hemen çatala çıkarmadı ebe beni . İki kuvvetli sancı daha gelecek onları ayakta karşıla dedi ve dediği gibi de oldu . Sonra çatala çıktım ve doktorum geldi . İşte en önemlisi burası lütfeennnn ıkınma normal doğum hakkında kurs video ne biliyorsanız yapın izleyin . Ben ıkınmakta o kadar zorlandım kiiiii 😔 karnıma üç kişinin bastığını gördüm 😢 kaçıncı ıkınma bilmiyorum ama bebeğim doğdu ve gerçekten normal doğum en en iyisi her şey bitti . Sancı yok ağrı yok yeniden doğdum . Bebeğim ağlamak yerine inliyordu oksijen sıkıntısı yaşamış ve kısacık kucağıma verdiler kokladım yoğun bakıma aldılar. Neyseki 3 gün yattık ve bebeğimle eve döndük . Kusura bakmayın çooooook uzattım . Bebeğiniz ve sizin için en sağlıklısı hangi doğum şekli ise o olsun ama normal doğum gerçekten başkaymış 🌸