Çok şükür benim de bir doğum hikayem var. Biraz uzun oldu. 🤭 Öncelikle son haftalara kadar bana problem yaşatmayan, rahat hamilelik yaşatan tontişime teşekkür ederim. 💕Gelelim sezeryan kararına. 30.haftalardan beri tontişin kafası hep iki hafta ilerideydi. Ama sülalem rahat olduğu için doğum şeklini hiç sormadım ama içten içe sezeryan olacağımı biliyordum. Neyse, 36.haftada doktorum artık normal doğum şansın pek kalmadı kanalı zorlayabilir seni de bebeği de o riske atmayalım, 38i tamamlayalım, 20si veya 21i alalım dedi. Detayları haftaya konuşuruz dedi. Bu arada 20si benim yeğenimin, 21i eşimin yeğeninin doğum günü. Eşimle acaba hangisininkinde doğacak falan dedik 🤭 Neyse 37.haftada bayramda annemler geldi. Annem sağolsun beni ve evimi çekip çevirdi, anaların hakkı ödenmez 💕 o hafta tekrar doktorla konuştuk 21ine gün verdi. Akıllı uslu bir şekilde doğumu beklemek yerine hadi annemleri şuraya götürelim bebek doğunca hep evde olacaklar diye gezip durdum. 😬 18i akşam karnım bana küçük gelmeye başladı. Annem sanki karnın aşağı düşmüş dedi. Ben de üç gün daha beklesin ya falan dedim. 19 temmuz salı günü sabah eşimi işe gönderdim ben de bir kek yiyip geri yattım. Öğleden sonra 12 gibi eşim geldi işten, yemek yedik sonra bir akıntı hissettim baya baya su gibiydi. Önce ayaklarımı uzattım dinlendim. Yarım saat sonra tekrar aynı akıntıyı hissedince tekrar lavaboya gittim kii kanamam başlamış. Alelacele doktorun muayenehanesine gittik saat 14.30gibi. Nst ve muayeneden sorun çıkmadı bebeğin normal gelesi yok ama su ve kanama olunca saat 5e doğru alalım siz hastaneye geçin hemen dedi. Trabzon meydandaki mcdonaldsın oradaki muayenehaneden imperial hastanesine yürüyerek lay lay lay şeklinde yürüyerek kalabalık çarşı sokaklarından yürüye yürüye gittim. (bunu kime anlatsam inanmaz ama true story 🤷🏻♀️)
Neyse asıl sizin merak ettiğiniz konu doğum. Doktor son muayenede hangi anesteziyi istiyorsun dedi ben de siz neyi tavsiye edersiniz dedim. O da spinal anesteziyi önermişti. Hastaneye gittik form morm cart curt imzalarken eşim arabadan valizi almaya gitti. (Allahtan o telaşta valizi alalım nolur nolmaz demişiz.) Benim damar yolum açıldı önlüğümü giydim eşim de o ara bebeğin cicilerini getirdi. Koydular beni tekerlekli sandalyeye alelacele ameliyathaneye aldılar. İlk defa ameliyat olucam haliyle korkuyorum . Karşımda canım doktorum sağolsun o da yapılacak işlemleri tatlış tatlış anlatıyor. Herkes benimle konuşup beni sakinleştirmeye çalışıyor çünkü herşey çok ani gelişiyordu panik oldum . Anestezi uygulamasından korkuyordum o kadar korkunç değildi. Bir adam benim başımdan ve omuzlarımdan tutarken konuştu benimle o ara nasıl oldu bilmiyorum anestezi yapılmış. Yatırdılar beni geri. Sonda takılırken birazcık bağırdım, galiba tam uyuşmamıştım. Ellerime kelepçe takarlarken benim gergin halimi gören anestezi uzmanı sakinleştirici de ister misin dedi anında evet dedim. Ondan sonrası da karın bölgemde itme ve çekme hareketleri oldu. Bir anda baktım bana ağlayan bir bebek gösterdiler bak annesi diyerek aa ben bir şok. Bebeğimi tam algılayamadan üstünü giydirmeye başladılar ben de o ara hemşireye saati soruyorum ne zaman doğdu falan diye (burç meraklısı ana olmak😎) daha sonra bebeği yanağıma koydular. Bir tontişiiiiiimmm diye ağlamışım. Ay çok tatlıydı ya o an. Neyse bebeği muayeneye götürdüler. Beni de diktiler koydular sedyeye. 16.30da girdiğim ameliyathaneden 17.15te çıktım. Tontiş de 16.47de doğmuş.
Sezeryan sonrasına gelince de rahattı bence ara ara dikişlerim ağrıdı ama ağrı pompası aldığım için çok sıkıntılı geçmedi. Saat gece 12den sonra bir ayağa kaldırdılar. Biraz zor yürüdüm ama yürüdüm. Ertesi sabah 6 gibi tekrar yürüdüm. Derken derken gazı çıkardım ve taburcu oldum saat 16gibi. Yani 1 gün hastanede kalmış oldum. Eve geçince saat 22 gibi de büyük tuvaletimi yaptım. Gaz çıkarma ve büyük tuvaleti ıkınmadan yapabilmek sezeryanda önemliymiş. Allah cappy kayısı suyundan razı olsun. Sezeryanın tek sıkıntısı ilk zamanlar bebeğimin her ağladığında koşamıyor oluşumdu. Normal yapanları o yüzden kıskandım. Onun dışında anlatılan bahsedilen kötü sezeryan hikayelerinin tersini yaşadım. Aşırı güzel geçti hiç korktuğum gibi değildi. 3.günde kendi başıma yatıp kalkabiliyordum yürüyebiliyordum hamdolsun. Allah sizlere güzel doğumlar nasip etsin. 🌸 Özge ve tontişi olarak sizi sevgiyle selamlıyoruz. 💕🌸
Not: iki kuzeninin de doğum gününü istemeyip farklı bir günde doğan çocuğumu da burdan tebrik etmezsek ayıp olur.
19.07.2022 💙