Selamlar herkese. Konuyu hızlıca anlatmaya çalışacağım
6 sene tüp bebek tedavisi ile uğraştım. Sonunda gebe kaldım. Şuan 4 yaşında olan bir oğlum var. Doğumum ani gelişen saldırgan eklemsi ile oldu ama şükür hepsi geçti.
Geçen sene doğal yolla hamile kaldım sağlıklı embriyo üretemediğim için düşer sandım ama çok şükür tutundu yavrum.yine eklemsi riski vardı ama aldıramadım Aminiyosentez de yapıldı benim genetiğim sebepli anomali riski olduğu için o da temiz şükür. Şimdi 2. Oğlumda 1 yaşında.
Şimdi yine hamileyim sata göre 10+6
Problemlerim 13-17 kromozom anomalisi, haşhimato troid, kan pıhtılaşma taşıyıcılık ve tek tüpüm yok. Eşimde dw anormal morfoloji oranı %85
Yani kısaca doğal yolla çocuğum olmuyor olsa bile düşüyordu. Eklemsi riskimde olunca hamilelik benim için çok farklı boyuta geldi. Korku endişe ama istemek umut etmek..
Şimdi sorum şu
Her gebeliğimde bir anomali riskim var biliyorum, ileri derece bir anomali varsa gebelik sonlanacak, olaya geniş açıdan bakıyorum ölmem kahrolmam sonuçta genetiğim buna müsait ama yinede kafam çorba oldu.
Şuanki gebeliğim sata göre 10+6
Ama ulttasona göre 9+4
Bugün kontrol vardı, kalp atışı vs normaldi ama ben kafasında bi tuhaflık gördüm gibi oldu, doktora sordum evet çok erken olduğh için yanılma payı olduğu için bahsetmek istemedim ama bi küçüklük var dedi. 11 ağustosa tekrar çağırdı. Görüntüye bakabilir misiniz. Evet 2 o oğlum var ama sizlerinde 9 ila 10 haftalık bu görüntüyü yorumlamanızı isterim. Çok karışık anlattım kusura bakmayın