gkbyza Bu aile hekimleri bir garip gerçekten ben de gebeliğimin başında benzer bir senaryoyla karşılaştım. Evde test yapıp hamile olduğumu öğrendim yaşadığım şehirde özel hastane yok devlette de randevu bulamadım aile hekimine de hiç gitmemiştim. Dedim nasılsa kan testi yapacaklar beta bakılacak, aile hekimliğine gideyim. Neyse gittim 4 haftalık gebeyim ama doktor 5 hafta dedi 427 çıkan beta değerime biraz düşük kaldı ama takip edelim dedi, ben de düzelttim dedim 4 hafta oluyor 5 değil, kadın tamam tamam neyse haftaya tekrar gel bakalım dedi. Bir hafta olmadan gittim 4000 küsür çıktı, yine düşük bu değer yani 6. Haftaya göre dedi ben yine 5 hafta dedim. Bu sefer daha önce düşük geçirdin mi ailede bir problem bar mıydı falan diye saçma sorular sormaya başladı neyse yok dedim çok uzatmadım ayrıldım ordan ama moralim fena bozuldu. Sonra e nabıza baktım aile hekimim sisteme ziyaret sebebimi düzensiz adet döngüsü olarak belirtmiş. Başımdan aşağı kaynar sular boşaldı, ben gebe olduğum için gidiyorum kadın oraya bambaşka birşey yazıyor ki bana sormadı bile adet döngün nasıl daha önce gecikme yaşamış mıydın vs. diye sorsaydı günü gününe hiç şaşmayan bir döngüm olduğunu söylerdim kendisine ama niyeyse benim hamile olduğumu kabul etmek istemedi kendisi. Ben de sonuçta yarın öbür gün bir kadın doğum uzmanına gitsem oraya yazılmış düzensiz adet döngüsü teşhisine göre hareket edeceklerini bildiğimden hemen cimere yazdım şikayetimi dile getirip o teşhisin oradan kaldırılmasını talep ettim. Bir ya da iki hafta içerisinde dönüş yaptılar ve teşhis kaldırıldı aile hekimine ne oldu bilmiyorum hemen değiştirdim başka bir aile hekimliğine geçiş yaptım. Ama ilgileniyorlar o yüzden cimere yazmanı ve e nabızını da sık sık kontrol etmeni tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun bu arada 🙏☺️