angela4 benim doktorum bana söylememişti bile hem previayı, hem kalpte parlaklığı, hem de beyinde kisti başlangıçta önemsemediği be korkmamam için. Sonra detaylıya yolladı. Detaylıyı yapan kadın başladı, hiç kanaman oldu mu, oo çok fena olabilir, doktorun söyledi mi, aa mutlaka konuş falan, plasenta previasın sezaryen olacak büyük ihtimal falan daha da ne kadar başındayım hamileliğin. Sonra kalpte deliği gördü onu söyledi, bir eko yaptır bebeğe istersen dedi. Ben yine şok, sonra toparlandım dedim yani karnımda eko yaptırsam ne olacak nasıl müdahale edilecek ki? Yani tabii doğumdan sonra müdahale edilir, isterseniz sonra kontrol ettirirsiniz dedi. Beyinde kistler var dedi çaplarını söyledi, bu ne demek dedim yani çok korkacak bir şey sendromlarla ilgili olabiliyor ama şu şu sendrom değil merak etmeyin dedi (yani başka şeyle ilgili olabilir anlamı çıkıyor). Ben eve geldim, hiç bunkadar ağlamamıştım. Google a sordum tabii, çıkanlara kalsa ne bebeğim yaşayacak ne ben. Ne sendromlar saçma sapan. Ki genetik test de yapılmıştı tertemizdi. Birkaç gün sonra doktoruma gittik. Adam yüzüme baktı previa yı biliyorum zaten dedi, şu an yapacak bir şey yok bazen düzelebiliyor falan bir rahatlattı. Diğerleri bunlar geçici şeyler önemsemeyin, zamanla takiplerini de yaparız dedi. Gerçekten de hepsi geçti gitti. O ilk doktor ama cidden, neyse…