Merhabalar sevgili anneler 😍
Persembe gunu 39+5te nisanim gelmisti ve bir haftadir 1-2 cm aciklikla geziyordum, doktor 41e kadar beklemeyi onerdi ben de bebisim kendi sancilariyla dogumu baslatsin istedigim icin bekliyordum.
Cumartesi gunu 40+0 oldugunda icime okuz oturmus gibi uyandim sabah 6da kalkip yuruyuse falan gittim agladim doguramiyorum diye sonra avmye gideyim kafa dagitayim derken sancilarim basladi. Once duzensizdi sonra duzene girdigini hissettim gercekten yalanci sancilardan cok farkliydi hemen taksiyle acile gidip nst cektirdim ve muayene oldum. Nstde 5 dkda bir duzenli dalgalar vardi fakat 60-70i cok gecmiyordu ebe muayenesinde de rahim agzimin cok yukarda oldugunu yumusadigini ama daha doguma cok oldugunu soyledi. Bence evde hareket et dus al sancilarin artarsa gel bi daha bakalim dedi. Eve gittim cidden bes dkda bir nefesimi kesen 30 suren dogum agrilarim basladi, mutluluktan agliyordum kizim geliyordu ♥️
Sonra acildeki ebenin muayenesine pek guvenemedim, tanidigimiz bir ozel ebeyle haberlesip hastanede bulustuk. Tam catala ciktim muayene olacagim suyum geldi bacaklarimdan sicacik bir sey akiyor. Ama ayni zamanda simsiyah balcik gibi bir kaka. Evde gorsem vallahi ben kacirdim sanirdim. Catalin altindaki legen simsiyah mekonyum yani kaka dolmustu ebe sok oldu hemen nstye aldilar. Nstde kalp atislari tehlikede oldugunu gosteriyordu, sancilarim 80-90lara cikmis fakat acilmam ilerlemiyordu. Acilen sezeryana almamiz lazim dediler hatta kan tahlilim olmadigi icin ve epidural spinal tutmasini bekleyemeyecekleri icin genel anestezi yapmamiz lazim dediler. Aylarca bekledigim kizimin karnimdan cikis anini goremeyecektim, o kadar cok agladim ki. Ameliyathaneye girdigimde kizimin saclari varsa oksayin diyordum, onunla konusun korkmasin diyordum, lutfen hemen babasina goturun diye agladim.
Sonra gaz vermisler hicbir sey hatirlamiyordum, uyandigimda kizim gogsumdeydi bana bakiyordu ♥️
4 gun gecti hala aglayarak hatirliyorum ama saglikla kavustuk ya birbirimize dogum seklinin hic bir onemi yok. Ve sancilarimi bekledigim icin genel anestezi almis olmama ragmen sutum cok guzel geldi kizim cok guzel emiyor aramizdaki bagda hicbir zedelenme olmadi.
Su an kucagimda bana bakip gulumsuyor ya, hepsi geciyor ♥️