Seymaben bu konu hakkında sayfalar dolusu yazabilirim. Ama şunu söylemeliyim ki, uyku problemi yaşayıp uyku eğitimi verilmeyen çocuğa asıl kıyılıyor demektir….. benim kızım uykusuzluktan hiç durmadan ağlıyordu zaten. Katıla katıla ağlıyordu….. gece uykusu toplamda 2 saati geçmedi hiçbir zaman. 15 dk da bir uyanıyordu…. Gündüzleri sadece 30 dk….. günde o dönem 13-14 saat uyuması gerekn çocuk 3 saat bile uyumuyordu…
Tam 3 kere uyku eğitimi aldık.3 farklı kişiden…. 3.sünde başarılı olduk. İlki eğitmenin yüzünden ikincisi benim yüzümden başrısız oldu… 3.sünde artık şükürler olsun ki başardık.
14 aylıkken başlamıştık son eğitime. Kızım şuan 30 aylık ve gündüz uykusundan ben uyandırıyorum onu. Geceleri sadece tuvalet için kalkıyor o da 1 aydır. Sonra hemen şak diye uyuyor zaten.
Kendi kendine uyumayı bilmeyen çocuk ileride tuvalet eğitimi verildikten sonra uykuya nasıl döner mesela?
Ya da emerek uyuyan çocuğu memeyi bıraktığı zaman öğle uykularını da bıraktırmak zorunda kalan bir arkadaşım vardı. Başka türlü uyumuyordu çünkü çocuk….
Kızım eğitimden sonra kendine geldi. Her bakımdan değişti…. Tabi bizim aile huzurumuzda…
Daha yolun çok başındasınız. Uykusuzluk ne tam olarak görmediniz, bilmiyorsunuz….
Ben ölmek istiyordum mesela. Çünkü gram uyku uyumuyordum. Bi keresinde salonda otururken oturduğum yerde uyumuşum. Halime çok acımıştı eşim. O beni gaza getirmişti zaten eğitim konusunda da….
Demem o ki bebeğinizde uyku problemi varsa uyku eğitimi vermeden asla düzelmeyecek.