Senaustunbas 1) Günde 3 litre su (içemem unuttum yok,alarm kurun gerekirse ,sütün ana maddesi sudur .su içmenize engel bi rahatsızlığınız varsa hekim ile su miktarını ayarlayın .
2-) Bebek uyurken siz de uyuyun.
Gelen gidene çay börek siz vermeyin,yardım edeniniz varsa o versin ,eğer tekseniz eşiniz versin .o da vermezse gelen misafirler kusura bakmasın ziyaretin kısası makbul.
3-)Hergün duş alın.duşun altında memenizi tarakla yukarıdan uca doğru tarayın.memenin her yerini.süt kanalları masajı yapmış oluyorsunuz .mastitten koruyor hem. (evet bildiğimiz taraktan bahsediyorum)
4-)Bebeğiniz ağlasa emzirin gülse emzirin,başını çevirse emzirin ,pırt yapsa emzirin .kısası emzirin .emzirmek memeyi uyarır .uyarılan meme süt üretir .her emzirmede beyne daha çok süt üret mesajı gider .
5-)asla ve asla emzik biberon kullanmayın.
Ben verdim birşey olmadı diyenlere aldanmayın.siz ağlarken hiç biri yanınızda olmaz.komsubun emen bebeğinin size bi faydası olmaz .meme reddinin ana sebebi emzik ve biberundur(atak ve diş haricinde,onlar geçicidir)
6-) acaba çocuğum aç mı,neden habire emiyor ,neden uyumuyor,neden şöyle neden böyle demeyin.sizin başınızın etini yiyen , aç bu çocuk mama ver diyenlerden koşarak uzaklaşın .mamayı hekim belirler .bebek mama alır sızar siz de çok marifet yaptım sanırsınız halbuki sindirimi zordur ,şeker birden yükselir bebek o yüzden saatlerce uyur ve sizin meme saatlerce emilmez.emilmeyen meme süt üretimini yavaşlatır .ilacı mecbur kalınca aldığımız gibi ,hekim bebeğinizin persantili düşük derse onun belirlediği miktarı kaşıkla verin .biberonu tıkarsanız bebek günden güne artan mama miktarı ve biberondan şıkır şıkır gelen mama ile huzur bulmaya başlar ve sizin memenizden uzaklaşır gider ,anne memesine yakın diye bi biberon yoktur hepsi kandırmacadır.
7-)Gece emzirmesinin bebeğinizin psikolojisine kadar faydası var ,bir de emzirmek sadece karın doyurmak değildir ,huzurdur ,anne koynudur,güvendir,emzirmek sizin şu dönemde ihtiyacınız olan ve sadece bebeği değil sizi de rahatlatan birşeydir .sadece onunla ten tene temasta olun ,soyunun ,onun da bezi kalsın sadece ,koyun koyuna emzirin.hormonlarınız tavan yapacak ve sütler ırmak olacak ,memeniz ile onu mest edin.ter kokunuz bile ona cennet ❤️bol bol dua edin ve memelerinize iltifat edin😍