MerveA7 Yaptırmak istemediğimi söyledim çok mu önemli dedim ben takip ediyorum zaten şuanlık gerek yok dedi önemli bişey mi arkadaşlar çevremden çoğu ben yaptırmadı dedi bende gerek duymadım açıkcası sizler yaptırdınız mı yaptırmayanda vardır herhalde
Tgb_123 MerveA7 siz peki neden yaptırmak istemediniz benimde az kaldı tamamen doktora bıraktım uygun görürse die ama merak ettim neden yaptırmadığınızı
Eelliiff1234 MerveA7 32 haftalığız ve yaptırmadım bende sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ben çocuğa zehir verip zehirleniyor diye bakıyorlar bence hiç mantıklı değil. Ama tabi bende ve ailemde genetik olarak şeker hastalığı yok doktorda zaten açlık şekerime falan bakıyor tehlikeli bişey yoktu bende şeker çok tüketen biri değilim o yüzden boşuna yaptırmak istemedim
anne96 MerveA7 ben de yaptırmadım zararlı oldugunu dusunuyorum sonucta tıpta tek bır gercegın olması lazım bazı doktorlr kesınlıkle yaptırmayın derken bazılarının yaptırın demesındekı celıskıden dolayı rıske atmak ıstemıyorum zaten eskıden boyle seyler de yoktu. ben aclık tokluk kan sekerı degerıme baktırdım sadece Tgb_123
Asel_im MerveA7 ailemde şeker geçmişi olduğu için doktorum mutlaka yaptırmamı söylemişti ben de yaptırdım. Doktora göre hareket et canım o zaten doğru olana yönlendirir
MerveA7 Tgb_123 ya aşağı da belirtmiş arkadaş bende de aynı sebepler ailem de şeker hastalığı olan yok doktor zaten takip ediyor bakıyor vs aile hekimimdeki ebe de öyle doktorumdan daha ilgili hatta :) çocuğuma bilmediğim şeyi de açıkcası yaptırmak istemedim o yüzden insanın aklına çeşit çeşit şeyler geliyor ki çevrem ki gebelik geçirmiş gebe olan çoğu kişiler de ben yaptırmadım dedi bende doktoruma sordum gerek yok dedi o da bende takip ediyorum zaten burdan dedi eksik bişey varsa söylerim falan filan işte
Tgb_123 anne96 evet doğru diyorsunuz aslında benim açlık kan şekerim düşük mesela sizce nasıl henüz doktorumla konuşmadık bunu
MerveA7 anne96 eskiden folik asit demir hapı vitamin vs varmış millet tarlada bağda çalışır ne cinsiyet öğrenme gebeliğin bilip dikkat etme varmış olacağında olur Allah ın takdiri ama şimdi göz göre göre de yaptırmak istemedim
Mysaa MerveA7 ya ben yaptırmadım ama doktorum istemedi fakat mantıken söyle düşünüyorum bi anda şekeri alıyor cocuk felan filan diyolar tamm orası okey ama çikolata yiyoruz tatlı yiyoruz felan yanına meyveler vs aynı şekeri yine almış olmuyor muyuz birde her gün asagı yukarı yani .
MerveA7 Mysaa aynen bak bunu sormak aklıma gelmemiş doktora 🤣 ben sadece istemediğimi ve çok mu önemli bişey diye sormuştum
Mysaa MerveA7 ya hani mantıken düşünüyorum da aynı şey gibi geliyor . Belki açlık şekerin dusuk ya da yüksek vs ona göre takip ediliyorsun böyle öcü gibi aman aman bişey değil ya hatta geçenler de bi postta görmüştüm bi bayana sen delimisin şeker yukleticen felan mi ne demişler durup dururken kendinde bu hakkı bulan 2 başka bayan doktorun yanına girerken 2 ser tanemi ne kare cikolatayı gömmusler ne anladım bu işten 😀😀
MerveA7 Mysaa bende görmüştüm onu yanlış hatırlamıyorsam eğer 🤣 doktorlar yine en iyisini bilir tabi :)
EceDalgaciMahmutoglu bir dilim baklavada 60 70 gr seker var. onu yiyen, seker yuklemeden korkmasin. mantik acken sekerin ne kadar, sekeri alinca 1 saat icinde ne kadar fırlatıyor ona bakmak.