Selam kızlar 19 temmuzda 39. Haftamizda tatlı kızım doğdu gebeligimde su fazlalığı ve erken dogum riskim vardi ki 35. Haftada sancılarım çıkmıştı uygun tedaviyle durdurduk 2 kez çatı muayenesi oldum su fazlalığı olduğu için bebisim kanala inemedi ve sezeryana karar verdik günümüzü aldık. Sabah 7de hastaneye gidip hazırlandık odayı susledik 9 gibi ameliyathaneye indirildim tabi bi yandan ağlıyorum korkudan 😁 ameliyathane soğuk değildi ben daha soğuk bekliyordum sonra anestezist geldi bi hemsire beni omuzlarimdan öne doğru bastırdı hareket etmemem için spinal takilacakti doktor bilgi verirken bi yandan da sirtimda doğru yeri arıyordu simdi 3 kez ilaç surucem kendini kasma dedi sürdü sonra iğneyi yerleştirdi 2 dakika kadar ilacı enjekte etti ben spinal iğnesini normal iğne gibi sanıyordum beklerken çok sıkıldım kimse de demedi ki iğne gibi değil ilacı vermesi biraz uzun sürüyor diye😁 sonra sol bacağımda bi sıcaklık hissettim uyuşmaya başladı ama yinede bacağım hareket ediyordu doktora diyorum ki bacağım karıncalandi ama hareket ediyorum baslamazsiniz dimi diye adamı darlandım durdum🤣 önüme perde koydular doktorum şimdi krem surucem başlamıyorum korkma dedi bacaklarımı sildiklerini hissediyorum meğer o esnada sonda takılmış anestezistte dalga geçiyor bak kipirdatiyo saniyosun ama sondan takıldı diye 😁 sonrası daha rahattı cekistirme hissediyorsun diyorlardı cekistirmeden ziyade yürürken göbeğinizi sağa sola sallarsiniz ya öyle biseydi can acıtan hicbisey yoktu. Bi ara tansiyonum düştü midem bulandı ilaç verdiler o da hemen geçti 5 10 dakika sonra doktorum şimdi biraz baskı hissediceksin ve Bebek cikicak dedi birisi göğüs kafesime doğru bastırdı yine acı yoktu ıkınma gibi bi histi 10 saniye kadar sürüyor. Sonra bebisim çıktı ciyakladi tek gözü açık prensesim dünyaya geldi 😍 öpüp kokladiktan sonra babaya teslim etmek için götürdüler ondan sonra bana sakinleştirici verdiler sanırım uykulu gibiydim dedikodu yapıp durdular onları dinledim😁 45 dakika da dikmeleri sürmüş bana 10 dakika gibi geldi çıkarken tüy gibi hafiftim o kadar korkup agladigima degmemişti çok şükür. ilacın etkisi geçmeye başlayınca regl sancısı gibi sancilarim oldu iğne yaptılar ama pek fayda etmedi serum taktılar vs. Herkesin acı eşiği farklı ben canı tatlılardanım o yuzden ağrım oldu. Ama ilk kalkışta hiç zorlanmadim desem yeridir. Gece boyu da sık sık oturdum yürüdüm bi sure sonra tek başıma yürüdüm. Şimdi gelelim verebilcegim tavsiyelere öncelikle ben gaz sancısı çektim bu konuda da bi hazırlık yapmamıştım siz hazırlıklı olun ben kayisili meyve suyu içtim çok iyi de gaz çıkardım bu sayede hoşafta vardi ama sevmediğim için meyvesuyu içtim devamlı. Doktorunuzun verdiği ilaçları mutlaka kullanın fitil tuvalete çıkmamda çok faydalı oldu. Ama 3 gün gerçekten zorlandım gaz dikiş şişlikler derken en zor kısım buydu sanırım ama geçiyor 1 hafta oldu bile.. ve son tavsiyem doğumdan çıktıktan sonra odanıza en yakinlariniz hariç kimseyi kabul etmeyin dogumdan önce ailenizi tembihleyin gelen giden çocuğu kucağına alıyor kokluyor siz ilacın etkisiyle Leyla gibisiniz o an aklınıza gelmiyor yapma etme demek. Benim bas ağrım olmadı ama o gece hiç uyuyamadım siz uyumaya çalışın daha iyi hissedersiniz. Doğum yapacakları Allah kurtarsın en sağlıklı biçimde kucağınızda büyütmek nasip olsun ❤ sormak istedikleriniz varsa cevaplarim🥰