Semihagedik59 ayse_91 öncelikle çok geçmiş olsun sakin olun kendinizi yıpratmayin ağlayarak unutmayın ağladıkça bebeğiniz hisseder güçlü olun doğru doktorla doğru tedaviyle bebeğini kucağına alan çok arkadaşlarımız var yeterki rabbim omur versin.benimde 5 aya kadar harika giden bir hamileligim vardı ayrıntılı ultrasana güle oynaya koşarak gittiğim hastaneden milim milim yürüyerek çıktım bianda acilmam var dendi 21 .haftadaydim 27 mm di rahim uzunlugum hemen kendi doktoruma gittim sonra ertesi gün perinatoloji yönlendirdi 1 hafta bekledi doktorum risk aşamasına gelmediği için dikisten bahsetmedi 1 hafta sonra 17 18mm lere düşünce sabah gittigim kontrolde hemen öğleden sonra serklaja rahim dikisine alındım 22.haftamda. şuan şükür iyim kendimi daha güvende hissediyorum 24.haftam bitcek yatarak dinlenerek geçiriyorum evde. Ağır kaldırmayın çok eğilip iş güç yapmayın ayakta çok kalmayın ve doktorunuz içinize sinsin perinatoloji uzmanı olmasi cok onemli onlarin alani oluyor genelde . ben önce Allaha sonra doktoruma çok güvendim şimdi perinatoloji de takip ediliyorum tek doktorla .stres yapmanız size zarar bebeğinize zarar o yüzden sakin olmaya çalışın dua edin bol bol Rabbım sifa versin hepimize ins .allahim ins bebeklerimize omuur vermiş olsun sağlıkla kucağımıza alalım inş canim sağlıkla dua ile…🤲🤲🤲🤲🤲
ayse_91 Semihagedik59 Allaph sizden razi olsun.Insallah saglikla kucağinizi alin guzel haberler paylasin Benide perinatolji šubeye aldilar.Doktor 1 kaç gun daha bekleyek dedi.Insallah Allah bizi darda qoymaz
Semihagedik59 ayse_91 ins sağlıkla Rabbım kucağımıza almayı nasip etsin hayırlı güzel haberleri birbirlerine verelim ins🙏🌸
Semihagedik59 ayse_91 koyamaz Rabbım koymaz içiniz rahat olsun ins sağlıklı güzel haberlerle gelin .serklaj dikiş olursanız hiç korkmayın korkulacak bir durum değil kendinizi daha güvende hissedersiniz ihtiyaç varsa yapılır .doktorunuz doğrusunu bilir yani her vücut her hamilelik yapı farklı oluyor
Serpillcan ayse_91 ben 39 da aldım kucağıma , uzan sürekli , stres yapma , ayakta çok kalma , ben hep yatarak kızımı kucağıma aldım ,
Marblingg ayse_91 o doktor kendine guvenememis ben 13. Hafta oldum onlem amacli gecen sene kaybım vardi. Aonra 29.haftada cocuk baski yaptigi icin acilmisti 12mm kadar dusmustu mecbur acil bi sekilde yine atildi. Suan 34 deyim cok sukur doktorum cikamayacak o cocuk icerden gerekirse yine atariz dedi 33.haftada baska birine dikis attigini biliyorum
Semihagedik59 Serpillcan ins bizlerde sağlıkla aliriz kucağımıza🤲 nasıl geçirdiniz sürecinizi sürekli yattınız mi nasıl beslendiniz birde serklaji ne zman çözduler doğum şekliniz nasip oldu 🌸
didemkaya içini ferah tut hep olumlu düşün benim28. haftada 1cm kadar düşmüştü hemen yatışım yapıldı ve 32. haftaya kadar hastanede yattım wc dışında kalkmam yasaktı sıcak duş vs hepsi yasak sonra oğlum 40+2 de dogdu çok şükür mümkün oldugunca uzan ve ayaka kalkıp rahmine baskı yapma inş sağlıkla zamanında kucagına alırsın moralini bozup modunu düşürme cnm
ayse_91 didemkaya Amin canim.Insallah bende sağlikla kucağima alirim.Allahim hiç bir anneyi darda qoymasin.Hastanedeyim.Surekli yatiyorum
Gebeesra ayse_91 ayse_91 1 hafta önce ayrıntılı ultrasona gittim rahim kısalığı çıktı 23-24 mm dedi 1 cm de açılmam olunca enfeksiyon da gelişmesin diye önlem amaçlı serklaj yapıldı araştırmalarıma göre 25 mm nin altında olunca yapılmasını öneriyorlar.magnezyum+progesteron başlandi fakat bazi durumlarda serklaj yapilamiyormus:kese patlayıp amnion sıvısı geldiyse, doğum başladıysa,enfeksiyon varsa vs.bu durumlar yoksa yapılmasını doktorlar öneriyor ben 4 doktora danıştım .
ayse_91 Gebeesra Allah yardımcınız olsun sizində.Bana pessari takdılar riski gözə alamayız dedilər.Surekli yatiyorum.Ayağa kalkamıyorum