Denizkrgz4 Merhabalar 26+1 deyim ve yarın şeker yuklemem var. Anneminde 2 hamileliginde gebelik şekeri vardı. Yarın sabah gidicem ac karna. Ama tam olarak ne bu test hiç bir fikrim yok ve gece gece gerildim. Bilgisi olanlar aydınlatabilir mi acaba 😊
Vera09 Denizkrgz4 aç karnına gidiyosunuz bi kan alınıyo. Bi kutu içecek içiyosunuz gazoz gibi glukoz. Bundan bi saat sonra tekrar kan alınıyor. Sonra bi saat daha geçiyor tekrar kan alınıyor bitiyor. Bu ikinci saat kan alınmasını herkes yapmıyor galiba doktora bağlı bir kere kan vermek de olablir
Tugceonur Denizkrgz4 önemli bir test aslinda ama kisinin sahsi fikti yaptirip yaptirmamasi sekerli su iciyormus gibi dusunun bununla kan degerinizdeki seker oranina bakiliyor ailenizdede varmis seker rahatsizligi mutlaka yaptirin . Yani mesela orňek veriyorum seker hastaliginiz var ise gebelige bagli olusan bebegin suyunda falan sikinti cikabiliyor yani riskli bir durum baktirmak lazim
findiklibadem Denizkrgz4 aç gittim aç olarak kan aldılar, içecek verdiler içtim bir saat sonra yine kan verdimm, sonra yine bir saat geçti kan verdim ve bittii süreç toplamda iki saat sürdü üç kere kan vermiş oldum basit işlem sadece beklemesi uzun
Ruveyda_baskapan Denizkrgz4 canım sıradan bir test. Glikoz içeceksin soda gibi bişe sonra kan tahliline bakacaklar 2-3 kez kan alınacak küçük tüp o kadar , yaptırmanı öneririm gebelik şekeri var mı yok mu görülür, varsa ona göre yönlendirir doktorun seni
izobellaaa-_- Ben yaptırmadım doktorum da iç ısrar etmedi yAni paket aldığım doktor hadi devlet olsa umursamadı diyeceğim ama hiç birşey demedi gerek görmüyor galiba çok
izobellaaa-_- anne96 2 haftada bir gidiyorum şükür herşeyime baktırıyorum bu ay almadı sadece 30 ayıma girdiğim için galiba
yigitinannesiiiii Vera09 bende tek bi sefer kan alındı mesela oda seker yüklemesi yapıldıktan 1 saat sonra hemşireye sorduğumda tokken alcakmışsınız veya yüklemeden önce hayır 1 kere alıcaz demişti
yigitinannesiiiii Vera09 bende anlayamadım o 1 saat içinde hiç bişey yememiştim ama bence önemli olan zaten şeker yüklemesi yapıldıktan sonra verilen kan diye düşünüyorum ben
hemsiree Denizkrgz4 ben 3 hafta önce yaptırdım anlatayım. en az 10 saatlik açlıkla hastaneye gidiyorsunuz. sizden kan alınıyor o sonuç açlık kan şekerinizi gösteriyor. kan verdikten hemen sonra size bir içecek veriliyor gazoz gibi onu 5 dakika içinde içiyorsunuz ve 1 saat sonra tekrar kan veriyorsunuz. ondan 1 saat sonra da üçüncü kez kan veriyorsunuz ve bitiyor. yani korkulacak bir şey yok 😊
hemsiree Denizkrgz4 gestasyonel diyabet olup olmadığı belirleniyor. bunu normal şeker hastalığı ile karıştırmayın gebelik diyabeti çok farklı bir durum. sizin ve en çokta bebeğin sağlığı için ön teşhis önemli. aşırı iri bebek ve kısa sürede bebeğin hızla düşen kan şekeri gerçekten çok büyük sorun. yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim en çok bunu yaptırmayan anneler yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. hiç bakılmadığı durumlarda Allah korusun sıklıkla düşen kan şekeri yüzünden gelecekte zeka sorunları çok oluyor