Ofli Merhaba kızlar. Bebeğim 24 haftalık oldu fakat cinsiyetini göstermiyor bir türlü. Bir de inanılmaz vajina ağrısı yaşıyorum, bazen de kasıklarımda baskı ve ağrı oluyor. Tüm yaşanan ağrıların sebebi nedir ve cinsiyetle bağlantısı var mıdır?
muallimehanimmom5 Ofli detaylı ultrasona girmediniz mi orada en azından bilgi veriliyor doktor bana ilk hamileliğimde bak bu yumurtalıkları bak su diye oğlumun cinsiyet belirleyen özelliklerini sıralamıştı hiç mi bilgi verilmedi
Maviii Ofli ağrısı olana kız diyorlar ama alakası olduğunu düşünmüyorum, inanılmaz bir ağrı çekiyorum yürümeyemiyoruö yatamıyorum kalkamıyorum, ve çok erken başladı 14-15 de başladı 20li haftalarda zirveyi gördü, bebeğim erkek
Ofli muallimehanimmom5 Hayır, ben kızımda da testlerin hiçbirini yapmamıştım. Bunda da devlet hastanelerinde sanırım detaylı ultrason yok özeller aşırı pahalı bu yüzden yaptırmayı düşünmüyorum
maisiyah_345 Ben de 21. Haftadayım bunları yaşıyorum yarın doktora gidicem neden bu kadar ağrım var diye doktordan çıktığımda yazarım size de
muallimehanimmom5 Ofli detaylı ultrason yaptırın o en önemlisi devlette yapan yerler var önceden alıp yaptırın takip eden doktorunuz sizi hiç uyarmadı mı konuda devlette yapılıyor diye biliyorum
brccelik Ofli detaylıyı mutlaka yaptırmanızı öneririm benim oğlumda böbrek genişlemesi vardı detaylıda görüldü yoksa farkedemezdik ve böbreği kaybedebilirdik doğduktan sonra 4 aylıkken ameliyat oldu
maisiyah_345 Ofli Kızım olacak inşallah ama detaylı usg nizi yaptırın yoksa ilerde olabilecek hastalıklarına önlem almanız gecikir bence baktırın çocuğunuza
Ofli muallimehanimmom5 Belirttiğim gibi ilk kızımda hiçbirini yaptırmadım. Bunda da düşünmüyorum. Doktorum illa yaptırman lazım gibi bir şey demiyor. Doğduğunda gerekli tetkikler zaten yapılıyor. Ne gelirse Allahtan kabulümüz. Hamilelik sürecini stresli yaşamak istemiyorum
muallimehanimmom5 Ofli tabiki rabbimden gelene razıyız ama bazı şeyler hamilelikte tedavi edilebiliyor ona göre önlemini almak açısından bende 2 litarama dışında bir şey yaptırmamıştım ama detaylı ultrason önemli diye düşünüyorum ama tabiki siz böyle uygun görmüşsünüz rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlarımızı doğurmayı nasip etsin sizde tez zamanda inşallah cinsiyeti öğrenirsiniz ☺️ Agrınızda inşallah en yakın zamanda geçer
Ofli Maviii Öyle mi, Allah şifa versin inşallah. Peki doktor ağrıların sebebini nasıl açıklıyor? Kimileri magnezyum eksikliğinden kimileri de genital varisten kaynaklandığını söylüyor
Maviii Ofli magnezyum eksikliği dedi, bunun bir çözümü yok iyi yanı vücut kendini doğuma hazırlıyor dedi..
maisiyah_345 Ofli Doktora gittim rabbim istemedi de doğmasını doğmadı bebeğim beş cm açıklığım vardı doktor dedi durum çok vahim ikinci serklajımı oldum ama şimdi tamamen yatağa bağımlıyım doktor tuvalet banyo yemek ihtiyacı haricinde kalkma dedi
Ofli maisiyah_345 Çok geçmiş olsun, umarım geri kalan zamanınızı sıkıntı yaşamadan geçirirsiniz ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız 🤲🏻🤲🏻
maisiyah_345 Ofli Amin inşallah canım bana dua edersen sevinirim rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah🤲
Ofli maisiyah_345 Amin, ederim tabi. Allah yar ve yardımcın olsun. Sağlıkla bebişini kucağına almak nasip olsun sana inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻