Öncelikle herkese merhaba.
18 temmuz sabah 5te kanamam geldi. Çok panikledim. Annem ve eşim doğumun başladığını söylediler ama ben bu şekilde olacağını bilmiyordum,cnku hep nişan gelicek su gelicek fln diye soylediler ama bu biraz farklıydı. Hemen acile gittik durumu anlattım alttan muayene yapıldı, ultrasonda bakıldı,Bi sorun yok dediler ama yine de yatışım yapıldı. Bu arada çatı muayenesinde (hem devlette ebeye oldum hem özelde doktora) normal doğum yapamayacağımı çatı kemiğimin aşağıda olduğu söylendi ama Çok istemiştim normal doğum yapayım,kurslara gittim fln ama olmadı.ozeldeki doktorum beni sezaryene yonlendiriyor diye açıkçası inanmak istemedim, ebe devletteki doktoruna da danış dedi ama araya grev ve bayram girince bayağı bir zaman kaybettik. Sezaryen olacaksam da kendi istediği zaman gelsin diye düşündüm. neyse nst bağladılar damar yolu fln açıldı doktorunun gelmesini bekliyoruz dediler.nobetci doktor kontrol etti biraz kanaman var ama önemli değil dedi. Kendi doktorum geldi ve sezaryen yapmayacağını hangi doktor nobetciyse o yapacak dedi. Biraz panikledim açıkçası bu arada eşimi servise yanıma almadılar devlet hastanesi olduğu için. O günün nöbetçi doktoru geldi durumu anlattılar o da alttan muayene etti ve normal doğum yapamayacağımı çatı kemiğinin aşağıda olduğunu söyledi. Bu arada kanamam devam ediyordu onu da söyledim normal bir durum değil acil sezayene alacam dedi gitti 😔 ilk defa ameliyathane gören birisi olarak çok gerildim, epidural olacağımı zannederken bazı değerlerim yüksek çıkmış,anestezi uzmanı genel anestezi yapmak zorundayım dedi, daha da gerildim bir yandan bebege birsey olacak korkusu, bir yandan sanki bir daha uyanamayacakmışım hissi.. çıkmak istiyorum dedim esimle konusucam fln dedim. Sakinleştirdiler beni elimi fln tuttu biri sağolsunlar. Devlet ya da özel önemli değil iyi insanlara işini iyi yapanlara denk gelmek önemli. Tamam dedim narkozu aldım sonrası yok. Uyandığımda bana sesleniyorlardı. Çok ağrım vardı yalan yok.agrı kesici yapıldı. Sonra kızımı getirdiler çok güzeldi, sağlıklıydı😍 2 saat fln beklettiler sonra odaya aldılar. Kızımı ezirmem gerekiyormuş. Her emzirdigimde ilginç bir şekilde ağrım anında kesiliyordu😊doğum,bebek,annelik mucize değil de nedir ki zaten😍 bugün 6 günlük olduk herşey yolunda çok şükür hızla iyileşiyorum.eşim de ben de aşırı mutluluktan delirdik biraz 😅yeni anne olarak ufak bir tavsiyem var, elinizden geleni yapın ama sonrasını akışına bırakın, allaha sığının 🙏 hayat planladığımız şekilde devam etmeyebiliyor. Rabbim kolay doğumlar sağlıklı bebişler nasip etsin..🦋