AsliHa öncelikle senin veya bebeğinin hayatını riske atan bir durum olmadıkça normal doğumu tercih etmeni öneririm. 2 doğumum da vajinal oldu. 10 kere daha doğursam vajinal isterim. biri 3500 diğeri 3730 doğdu. korkup stres yapmanın sana en ufak faydası olmayacak. sakin bi şekilde bebeğini sağlıkla kucaklayacağını düşün ve doktoruna çok iyi seç. (mişsindir umarım) 41+4 te geldi oğlum, doktorum da ben de hiç panik olmadık son günlerde düzenli nst çekildim, hareketlerinde de bi problem hissetmeyince sunu sancı almadım. kendi sancılarımı bekledim ve her şey normal ilerledi çok şükür. doğum sancısını sakin karşılaman çok çok önemli. sancın artık sıklaştığında zaten yatamayacaksın ama duvara tutunarak çömelme hareketi ağrıyı minimuma indirmişti bende. ebenin ve doktorunun talimatıyla doğru nefes alıp verme ve ıkınmayla inan bana kesisiz doğurabilir herkes❣️ yeter ki doğru zamanda doğru hareketleri yapın. inanın bana doğumdan sonra odanıza geldiğinizde kuş gibi oluyorsunuz. yapmanız gereken tek şey mis kokulu bebeğinizi koklaya koklaya emzirmek olacak 🫶🏽 hayırla ve kolaylıkla doğurursun inşallah 🫶🏽