Daha önce yazma fırsatı buldum ama aceleye gelmişti tekrar yazmak istedim 🙈34’den beri düzenli sancılarım var idi ama ben hissetmiyordum ve 36 haftalık iken kesildi 🙈 37 haftalıkken de son randevuma gittim ve gene sancım yoktu rahim ağzı kısalığım vardı hafiften ve doktor 6 temmuzu görebilirsek çok iyi diyordu ben sezaryen olmak istiyordum son haftalar aniden karar verdim buna doktor da 39’u görmek istiyorum ilk gebeliklerde dedi ama biz bayram öncesi olsun istedik bu yüzden doktorumuzda sorun görmeyince 38+0’da sezaryeni kararlaştırdık.O bir hafta geçmek bilmedi sabaha kadar uyumadım diyorum keşke uyusaydım şimdi istesem de uyuyamıyorum 😂 herneyse sabah 8:30’da yatış yaptık işlemler derken doktor geldi odayı bile süsleyemeden kendimi hazırlayamadan(panik yapıyordum) gidiyoruz dediler bu arada özelde yaptım hepsi çok iyi idi ekip olsun hemşireler olsun ameliyathane soğuk değildi öyle ve üstümdeki ışıkta da ayna yoktu allahtan 😂 iğne kısmında kendimi kasmamaya çalıştım saldım vücudumu ve koldaki gibi acıdı bana göre bu tabikide kişinin acı eşiğine göre değişir 🙈 yattıktan sonra ekip ve doktor sürekli benle iletişim halindeydi çok ilgililerde ben dakika başı bakın ayaklarımı oynatabiliyorum başlamayın diye bağırıyordum 😂😂 anestezici de hemen başlamıyoruz sakin ol diyip duruyordu 😂 en son ben oynatıyorum sanıyorum ama oynamıyormuş meğersem sonra hissetmeye başladım ayaklarımı ayırmalarını sondayı hissetmedim zaten bu uyuşma hissi aynı karıncalanma gibi sıcaklık akıyor iğneden sonra ve karıncalanıyor gibi oluyor herneyse 5 dakika sonra kızım doğdu çok güzeldi eli çok hafifti doktorumun ben ne çekiştirme ne öyle bastırma hissettim.illa ki bastırıyorlar ama öyle burda yazılan gibi yok öldüm bittim değil korkmayın sakın ben orda çok panik yaptım buradakiler yüzünden tansiyonum düşüp miğdemi bulandırdım 😂😂ona da hemen iğne yapıyorlar geçiyor zaten dikme konusunda da öyle bir şey hissetmedim çok arada bir ellediklerini hissettim 🙈 yukarı geçince de uyuşukluğum çok hızlı geçti gibi geldi bana doğum zor değildi en kolay kısmı doğum hatta 😂 ilk yürüme de öyle zor değildi burda yok organlarım böyle oluyordu diyenler vardı gene kendimi boşa korkutmuşum ben yaptım siz yapmayın 😂 gayet düz bakın ve yavaş adımla başarırsınız sonra zaten ben 4-5 kereden sonradan desteksiz çok yavaş yürümeye başladım bebeğimin altını değiştirmeye bakmaya çabaladım hep ayaklandım.herneyse sonraki günler içinde diyebileceğim 2. Gün bana göre en zoru 3’den sonra yavaşlayarak hafifliyor acınız ve 5. Günde bitiyor her şey normale dönebiliyorsunuz tamamen (3’üncü günde de dönersiniz acı kalmıyor ama bana göre rahat olarak 5. Gün bitmişti ) 🙈 yatmamak lazım yürüyerek açılıyorsunuz ve korse ile çok rahat hareket edebiliyorsunuz .fazla uzattım kusura bakmayın ve sezaryenden korkmayın keyfini çıkarın 🙈💖🥰