Öncelikle hepinize mutlu pazarlarrr 🎊
Kızlar benim erken doğum riskim vardı 32. Haftamda hastanede felan yatmıştım fakat fazla durmadan geldi oğluşumm 💙
35+4 de gülerken bi anda suyum geldi 🤣 zaten 2 cm açıklığım vardı ve 22. Haftamdan itibaren kasılmalarım oluyordu son haftalarım da doğum sancısı çekiyordum, gece hemen doğum yapacağım hastaneye gittim NST de her zaman ki gibi sancılarım çıktı ama hep vardı zaten önemli olan suyun gelmesiydi, ebeler fazla anlayamadı, doktorum özel doktor bazı hastanelerle anlaşmalı hemen ebeler doktoruma haber verdi sonra doktoruma ben yazdım bana sabah aç gelmemi söyledi kontrole o an anladım zaten doğuma gideceğimi ama ne tür bi doğum yapacağımı bilmiyordum, neyse doktorumun yanına gittim alttan muayene etti ve “ suyun geliyor “ dedi, bu ana kadar hiç korkum yoktu çünkü sürekli doğum yapıcam diye gidip doğumu durduruyorduk ama artık durduramazdık, normal mi sezeryan mı hocam dedim o da normal yaparsın ama bebek küçük belki kafası kanaldan geçerken travma olabilir dedi yine sana bırakıyorum ama bence sezeryan dedi bende bebeğimi riske atamazdım iyikide atmamışım sezeryanı kabul ettim, hemen hastaneye yatışım yapıldı ailem eşyalarımı getirdi eşim bi yandan koşuşturuyor ama tatlı koşuşturmalar, 19:45 de doğuma girdim 19:55 oğlum doğdu ve 20:10 da odadaydım, evet benim ameliyatım erken bitti nasıl oldu anlamadım doktorumun eli hızlıydı galiba, gelelim ameliyatta yaşadıklarıma ( çok fazla panik atağımın olmasına rağmen çok rahat geçti )
Beni ameliyathaneye indirdiler babam, abim, eşim de benle birlikte indi ameliyathane kapısında uğurladılar beni o zaman sadece hafif ağladım, sonra beni anestezi uzmanı karşıladı hemşireler felan hepsi çok Güler yüzlüydü beni ameliyat olacağım yere götürdüler geçerken bi kaç tane ameliyat odasının kapısı açıktı doktorları görünce korktum, sonra benim ameliyat olacağım yerden kapıdan içeri girdik doktoruma bi baktım yerde oturmuş telefon oynuyor 🤣🤣🤣 ( kendisi mükemmel bi insandır)
Benden ameliyat masasına geçmemi istediler, geçtim oturdum spinal oldum ben herneyse, belime iğneyi yapan kadın bi türlü yapamadı iğneyi her soktuğun da belim refleks olarak geri atıyordu ben yapıyorum sandı 5 defa denedi 6. Da yapabildi çok kızdım o an, sonra doktorum baktı iğne olmuyor yanıma geldi korkmayım diye hocam ne zaman biter bu ameliyat dedim o da iğne olsaydı şimdiye bittiydi dedi 🤣🤣🤣 bizi oyalayan gerçekten o oldu ama merak etmeyin cidden acımıyor o iğne asla gözünüzü korkutmasın, sonra belden aşağı bi uyuşma sıcaklık geldi orda hatta “ ohhh üşümüştüm iyi oldu ayaklarım ısındı” dedim herkes güldü 🤣🤣
Başımda hemen anestezici bi kız vardı adaşımmış, beni yatırdılar o an ki iç sesim ( aha s’çtın artık kaçışın yok) o an kalbim çarpıntı yaptı anestezici korkma bütün değerlerin normal sadece heyecanlandın dedi, o an sakinleştirici yapmadı, sondayı belim uyuştuktan sonra taktılar, veee ameliyat başladı;
Ben öyle kesilme işlemini felan hissetmedim sadece dokunduklarını anlıyorsun, bi sağa sola çekiştirme hissettim sonra anestezici kız “bebeğin pozisyon alsın diye bastıracaklar korkma” dedi bende tamam dedim ama içimden bi yandan zaten bebeğim pozisyonda dedim, o an bi karnımda baskı hissettim asla canım acımadı sadece hafif nefesimi kesecek kadar baskı veeee oğlum tepeden bana bakıyordu 🤣🤣 anestezici seni kandırdık biz dedi 🤣 bebeğimi kontrole aldılar ama solunum sıkıntısı vardı daha doğrusu göğüs kafesinde çekme varmıştı onu benden önce çıkardılar eşim felan görmüş onu gözetim altına götürdüler, sonra doktoruma bi baktım ameliyat üstünü felan çıkarmış bitti mi dedim evet bitti dedi ne ara hocam dedim elim hızlıdır dedi burnumu sıktı gerçekten bebek çıktıktan sonra 10 dakka içinde dikişlerim felan atılıp temizlendi, beni diğer sedyeye alıp odaya çıkardılar, aşağıdan eşimi aradılar bebeğinizi yoğum bakıma alıcaz diye eşim işlemleri yapmaya gitti oğlumu yoğun bakıma aldılar, sonra ameliyathanede ki oğlumla ilgilenen çocuk doktoru odama gelip oğlumla ilgili bilgileri verdi ve korkulacak bişey olmadığını söyledi çok tatlı bi doktordu,sezeryandan 2 saat sonra uyuşmam kesildi ve ağrılarım başladı ağrı kesici iğne vurdular 5 saat sonra da yürüdüm, yürümek çok iyi geliyor, ben hastanede 2 gün değil 1 gün yattım eve geldim, bebeğim orda kalmıştı, oda 9 gün sonra çok şükür ki taburcu oldu 💙💙💙 ben panik atağımdan dolayı çok korkuyordum doğumdan ama asla korkulacak bişey değilmiş, size tek tavsiyem ameliyattan sonra türk kahvesi için, benim doğumdan 2 gün sonra baş ağrılarım başladı doktorum Türk kahvesi önerdi birde başımı sabit tutmamı asla boynunu aşağı eğme dedi Buda benden sezeryan olacaklara tavsiye olsun, şimdi bebeğimle 25 günlüğüz Allah’a bin şükür, rabbim bütün hamişlerimizi sağ salim bebişlerine kavuştursun ❤️❤️🌸🌸
Biraz uzun oldu kusura bakmayın bütün yaşadıklarımı anlatmak istedim 🌸