Kizilkafaa
Ben başlangıçta hep sezeryan istiyordum vajina formunun bozulması ve idrar kesesinin sarkık kalkması korkusu vardı normal doğum yaparsam diye ama sonra doğum ile ilgili kursa katıldık eşimle ve çok güzel şeyler öğrendim sezeryan ile özellikle anestezi altında olduğun için ağrı acı hissedilmediğinden dolayı vücut melatonin hormonu salgılamıyor melotinin vücudun doğal olarak salgıladığı uyuşturan bir hormon ve anne sütüyle bebeğe de geçiyor böylelikle bebek ve anne daha sakin daha kolay bağ kurabiliyor ayrıca yine oksitosin hormonu kasılmaları sağlayan hormon vücut bu hormonu sancı sırasında ve doğum sırasında salgılıyor bebeği ve plesantayı ittirmek için bu hormonda sütün oluşmasını sağlayan hormon yani sezeryan kötüdür sezeryan olan anne anne değildir demiyorum tabi ki hepimiz karnımızda büyütüp sonra da hayatlarına eşlik ediyoruz bebeklerimizin ama sezeryan sonrası sütün geö gelebiliyor bebekle anında temas kuramayabiliyorsun (ilk temas çok önemli psikoloğum ve bebeklerle ten teması kurmak bebeklerin ileride olabilecek bir çok psikolojik rahatsızlığın önüne geçebiliyor) dikiş atılıyor vs o sırada bebekle yanakları buluşturuyorlar sadece ama normal doğumda her şey iyiyse kucağına alıyorsun çıktığı gibi ayrıca göbek kordonun bir süre bekleyip kesilmesi çok önemli bebeğin bağışıklığı için bir çok madde var içerisinde ama sezeryanda annenin karnı açıkken tabi ki öncelikle hızlı olmak anneyi riske atmamak gerekiyor bu şekilde bir çok hormon normal doğumda yardımcı oluyor vücudumuz bu şekilde evrimleşmiş ama tabi ki sezeryanda olunabilir en iyi doğum anne ve bebeğin sağlıklı olduğu doğumdur. Ama modern dünyanın bize sunduğu (hatta iteledeği diyeyim) şeyleri kabul etmeden önce başarabileceğimize inanmamız da lazım çünkü canlılar bu yeteneğe sahip herhangi bir tehlike yokken korkmanıza gerek yok şu küçük detayıda vereyim vücut doğum anında korku için adrenalin hormonu da salgılıyor ve bu da son ıkınmaları yapmamıza fayda sağlıyor yani vücudumuz her şeyi biliyor siz merak etmeyin bebeğiniz ve sizin için en iyisi olsun