Adakus 38+6 olduğum gün gece sıcak duş aldım 45 dk aralıksız yürüyüş yapmıştım o gece bende herkes gibi kızım inatçı diyordum hiç ummadığım vakitte gece uykuda lavabo ihtiyacı duydum uyku sersemi bende idrarım geldi sandım hemen koşunca daha koridor ortası istemsiz su geldi ve tuhaf kokusu vardı annem yanındaydı hemen korktum bağırdım eşim ordan koşuyor annem besmele çekiyor saat gecenin 3 ü herkes bşy yapıyor bendede sancı yok sorun yok ama su geliyor ha bire 😀 arabaya doğru gidiyoruz bu sefer de annemle eşim bi yandan zaten eşimin anneme sigara paketinin yerini sorması o da ayrı bir komediydi 😁 herkes bi kafa yedi o an inanılmazdı . Sonra hastanemize gittik ebe geldi kontrol etti beni açıklığın 1 cm bile yok dedi ama sancılarım nst de ben farkına varmadan 97 i bile bulmuştu sonra sabaha karşı oldu yine alttan muayene oldum gelen elini koyuyordu giden koyuyordu içim eski çarşı misali 😁 Ondan sonra sabah oldu 10 tabi iki saatte bir nst çekiliyor suyum aktığı için bebeği kontrol ediyorlardı şükür hep iyidi ama suyu azalarak sonumuz nereye gidiyordu bilmiyorum . 18 saat boyunca ne sancı verildi ne bşy hiç sancım gelmedi su aktıkça aktı ve doktor 72saate kadar olmazsa daha yeni suni vereceğim o da olmazsa açtırıcı ilaçlar kullanacağız o da olmazsa sezaryen dedi tabi. Herşeyim yolunda ama sancım olmuyırdu çatım yukarıda bebek rahat rahat Doğuma giremiyordu tabi Doğumum aylarca normal diye gitmişti tabi suyum gelmeseydi öyle de olacaktı ama su benim elim ayağımı kapattı 😞 doktorum suni verirse yine de kesin olacak demediği için 20 saatin sonunda sezaryen olmayı kabul ettim ucu bebeğimin hayatıydı çünkü . Tam ameliyat a girmeye 2 saat kaldı benim sancım tuttu ama nst de en az 50 çıktı daha yükselmedi ebe de yetmez dedi ama bebeğin kafası rahmime aşırı baskıdan delirmek üzereydim . Tabi eşim sezaryen olmamdan korktuğu için pek yanaşmamıştı bende tamam 72 saat beklerim suni alırım ama eğer yine normal olmazsa sezaryen derlerse ben sezaryen bile olmadan evime giderim ölmeyş seçerim dedim sinirimden çünkü bana 2 acı verip sonumu sezaryen e koyamam aklımı kaçırırırdım çünkü ☹️ Daha sonra sancı çeke çeke doktorum son anda geldi tabi belki bi umut açılma varsa ben beklerim dedi ve baktı 6.cı kez baktı ve daha 1 buçuk cm bile olmamış dedi ve sezaryene doğru gittim ama iki acıyla gittiğim için psikolojim aştı üst olmustu anestezi ile sırtımdan iğne vuruldum ve uyuştum o kadar güzeldi ki sanki vücuduma masaj yapıldı agrılarımı unuttum daha sonra kızımı gösterdiler sağlıklıydı ama suyu azalmıştı iyiki direnmemişim normal diye diye sonra agrım başladı inleyerek sabah oldu hastane de agrı kesiciler etki etmedi ama dayandım odaya alındığımda eşimin ağladığına şahit oldum meğer herkes beni odada beklerken o ameliyathane kapısında beklemiş 😞 Allah kimseyi o dar kapıda bırakmasın Doğum şekliniz ne olursa olsun sonunu düşünün ben normal diye 20 saat çok direndim eğer suyum gelmemiş olsaydı acı çekerdim ama suyum 2 saat kala Doğuma geldi o da açılma olmadan . Bugün 8 günüm oldu dikiş yerlerim yanıyor ama o da geçer . Bu arada benim yapmadığım bir hata vardı göğüslerime hiç krem ve zeytinyağı sürmemiştim bu yüzden emzirince catladı kanadı eğer aklıma gelmiş kosaydı Doğuma 1 ay kala yapardım göğüs acısından sezaryen acısını unutmuştum Doğum yapmayan annelere tek tavsiyem budur. Allah herkese evladını bağışlasın umutsuz olmayın aklınıza takılan birşey varsa iki Doğum acısını yaşadığım içim cevaplarım 🙏🏻
ElifKarata Adakus rabbm sağlıkl sıhhat uzun ömürler versin canm benm 😊😘bende bu kız nerde diyorum meğerse doğurmuş anneliği tatmış ta haberimiz Yok 🙏🙏🙏 canm benm ya cok sevndim gözün yollarda kalmadan sağlıkla almışsın kucağına.
Adakus ElifKarata Allah razı olsun canım 😊 valla gelmedi diye diye geldi sonunda sorma . Darısı başına inşallah sende sağlıkla al kucağına
Fatimaylmz Hayırlı olsun rabbim uzun sağlıklı ömürler versin ❤️ ben de suni sancı çekip açılma olmazsa sezaryenle son bulursa diye korkuyorum bakalım hayırlısı spinalde sonradan bel ağrısı oldu mu acaba
Adakus Fatimaylmz bel ağrısı yapar dediler bende sadec 1 gün bel çekilmesi oldu o da yürüyerek 2 günde atlattım ki bende ileri derecede bel fıtığı bile varken atlattım şükür bunu