Merhaba sevgili anneler ve anne adayları. Bu forumu yalnızca hamilelik sürecimizin nasıl geçtiği ile ilgili açıyorum. Ben şuan 30+4 haftadayım,bebeğimiz erkek. İlk belirti olarak regli olmadan önceki hafif kasık ağrısı,dolgunluk,memelerimde hassasiyet olarak yaşadım fakat hiç bir şekilde hamileliğe yormamıştım,sonradan düşününce farkettim,reglim gecikmişti,normalde olacağım saate kadar anlayan ben,ev taşıma/yerleşme derken geciktiğimi başta farkedemedim,geciktiğimi anlayınca da hayal kırıklığı yaşamamak uğruna 1 hafta daha bekledim,gecikmemin üstünden 11 gün geçtikten sonra test yaptım ve sonuç pozitif çıktı. 6 haftalıkken doktorda netleşti hamileliğim,aynı zamanda bir tane rahim dışında miyom olduğunu öğrendik. İlk trimesterda ağzımda metal tadı,yorgunluk hissi,ufak baygınlıklar ve cinsel isteksizlik yaşadım yalnızca. Demir ilacı kullanmaya başladıktan sonra baygınlıklar ve yorgunluk hissi tamamen geçti. Ben bugüne kadar ara ara mide bulantılarım olsada hiç kusmadım. İkinci trimesterda müthiş bir libido artışı ile beraber,enerjim tamamen yerine geldi,iştah artışım devam etti ve ilk 6 ayda 50 kg dan 70 kg’a çıktım,dolayısıyla doktorumun yönlendirmesiyle kısmen diyete girdim 🙂 diş etlerimde sıklıkla kanama ve sivilce gibi çıkan oluşumlar biraz canımı yaksada,sensodyn diş macunu bu konuda muazzam yardımcı oldu. Yani ufak tefek sorunlar olsada aslında oldukça rahat geçirdim 6 aya kadar. 3. trimesterda yorgunluk geri döndü,henüz hamilelik sürecim devam ettiği için başka belirtiler olur mu bilemiyorum. Toplam hamilelik sürecimde 4 kez miyom ağrısı yaşadım,en uzunu 8 gün,en kısası 1 saat kadar sürdü,parol içtim ağrı zamanlarında,yalnızca 8 günlük kesintisiz ağrıda hastanedeydim,oradada yalnızca parol serum takıldı. Bu ağrının olmasının nedeni miyomun büyümesi imiş ki şuan 15 cm civarında zaten fakat son 2 ay kadar zamandır hiç bir büyüme olmamakla birlikte hiç ağrımda olmadı zaten. Ağrı diyorum ağrıyı küçümsemek gibi olmasın,nefes alamadığımı hissettim,tekerlekli sandalye ile hareket ettim o 8 günlük süreçte,adım atabilmek ne mümkün 😏 bebeğimizin cinsiyetini 3. aya girerken öğrendik,biraz erken gösterdi beyefendi kendisini,duruş pozisyonu çok müsaitti çünkü 🙂 hafta olarak tam hatırlayamıyorum şuan ama perinatoloji doktorunada muayene oldum,herşey yolunda şükür. ben ikili test,üçlü test,şeker yükleme testi yaptırmadım,yalnızca perinatoloji doktoru detaylı muayene yaptı. Toplam hamilelik sürecimde yorgun olsamda olmasamda fırsat buldukça yürüdüm,yürüdüğüm yol en düşük 10 km en uzun 30 km,ben bu yolu yürürüm dediğim her mesafede araç kullanmadık,umarım bir faydasını görürüm doğumda 🙂 son iki aydır benim kilo alışım neredeyse 1 kg ama bebeğimiz gayet güzel gelişim gösteriyor. Bebeğimizin hareketlerini 20. hafta civarinda hissetmeye başladım. ilk trimesterda şiddetli kabızlık ve gaz sorunu yaşasamda gün kurusu kayısı ile sorunu çözdüm ve demir ilacına başladıktan sonra neredeyse hiç kabız olmadım. şuan için aklıma gelenler bunlar 🙂 hepimizin güzel hamilelikler geçirmesi ve kolay doğum yapması dileğiyle 💐