Cherry95 Selam kızlar, devlette ikili tarama testi yaptıran var mı? Hangi hastaneler yapıyor? Özele gidiyorum fakat bu testler çok pahalı geldi sadece test için devlete gitmeyi düşünüyorum
nisancoco Cherry95 her devlet hastanesi yapmıyor. Belli başlı bazı hastaneler yapıyor. Arayıp sorman gerekiyor sanırım tek tek
Ezgican- Cherry95 devlet hastanelerinin hepsinde yani kadın doğum polikliniği olan her hastanede ikili tarama testi yapılıyor Zaten ikili tarama testi sizin yaşınız ve alınan kan ile bağlantı kurularak yapılan doğruluk oranı oldukça zayıf olan bir test olarak biliyorum 🙂 emin olmak istiyorsanız genetik testi doğruluk oranı %95
btlbsr Cherry95 bende özele giderken bu tarz testleri hep devlette yaptırdım. Şehir hastanesiydi benim gittiğim.
Cherry95 Ezgican- nifty testi için mi diyorsun acaba :( bana çok pahalı geldi dolar üzerinden olduğu için
Ezgican- Cherry95 şehrinizdeki tıp fakültelerinin genetik bölümlerine bi sorun derim ben bu yıl tıp fakültesinde yaptırdım 400₺ydi bence mutlaka arayıp sorun tıp fakültelerinin genetik bölümlerine
Canancndn Cherry95 sanırım bazı özel hastanelerde yüksek ücret alıyolar benim muayene ücretimin yarısı kadardı tarama 🙄 devlette de yaptırdım canım sonuç bekliyorum ama bence gideceksen şehir hastanesine git bana biraz baştan savma geldi devlet
Cherry95 Canancndn muayene ücretinin 2 katı istediler, 850 TL. Ve ileride detaylı ultrasonu da var buna da 1.750 TL dediler rakamıda emin olmayarak söylediler zam gelecekmiş. Sinir bozucuydu…
meryemesra İkili Test İstanbul Anadolu yakasında şuan Ümraniye Eğitim ve Araştırma’da, Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde ve Zeynep Kamil Kadın Doğum Hastanesinde yaptırılabiliyor.
Cherry95 Canancndn update geçiyorum. 12 hafta 6 günlükken yani iki gün önce ikili taramayı yaptırdım. Doktorun iletişimi pek hoş değildi ama haftamı öğrendikten sonra ikili tarama yapıldı mı diye sormasına gözlerimden kalp verdim. Yaptırdım, sonuçlar 3-4 güne çıkar dediler. Haydarpaşa numune hastanesinde meryemesra
Hayattdmrkrn Cherry95 yaşadığım yer bi ilçe ve devlet hastanesinde yaptırdım aldıkları kanı şehire gönderdiler iki hafta içinde çıkar dediler temiz çıktı sonuçlarım da ne gerek var ki özele gidip para dökmeye devlet hastanesi de aynı testi yapıyor sonuçta
Canancndn Hayattdmrkrn öyle demeyin onunki pahalıymış ama şahsen özelde de yaptırıp gördüğüm için ben hiç güvenmiyorum devletten alcağım sonuca. Özele gitmeseydim anlamazdım detayı o ayrı. Gitmeden araştırmıştım milimlik ayarlamalar yapıyolarmış enseyi ölçerken hassas davranıyorlar. Özeldeki doktorumda öyleydi ama maşallah devlet çat çat aldı hadi güle güle hiç güven vermedi bu neydi olduk. Bende ilçede yaşıyorum ama fark var her hastane bir değil
Cherry95 Canancndn teşekkürler canım :( devlete randevu aldık bakalım yapacaklar mı her devlette yapmıyormuş. Yapmazlarsa mecbur özele bu parayı vereceğim
Merymklc Cherry95 Pazartesi günü yaptırdım ben özelde muayenem zaten özelde normalde devlette yaptıracaktım olduğum konuma çok uzak bir de sıra bulup bulamıyacağım söz konusuydu ikin ikin uğraşmamak için özelde yaptırdım 250 tl fiyatı Ama ben askeri kimliğimle askeri eşlerini indirim olan bir hastanedeyim İndirimli 212 TL’ye geldi